Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

morvfer7

Az UNO fel van töltve, le is teszteltem, mielőtt küldtem.
Inkscape frissen telepített verzióját a további művelet előtt egyszer el kell indítani, majd mikor elindult bezárni, utána jöhet a többi művelet. Kondi kötelező, neked 2x is leírtam..  :)

szf

Ez volt az első ötletem. De nem jön le a dobról, fel tapad. Súly kell ami húzza de ugyanakkor ezt húzza azt extruder is. Az anyag meg nyúlik.

PSoft

Ugye, nekem üres UNO-m volt.
Majd két napot szoptam vele, mire rájöttem...
A kondi, már csak az Inkscape-vel való kommunikációhoz kell, előtte, az Uno feltöltésénél kifejezetten hátrányos.[#falbav][#falbav][#falbav]

morvfer7

Tavaly nekem is kellett pár óra, mire összehoztam a működő verziót.

PSoft

Fújd be a dobot olyan jó "áztatósan" szilikon spray-el.[#nyes]

Egyesek, úgyis a filament olajozásra esküsznek.:)

PSoft

Majdnem 4 perc...
Én, nem is akarom gyorsabban forgatni.:)

dtb

Ha az arduinod kinai klón, akkor nem jól detektálja az USB-t.
Ki kell cserélni a VID:PID -et tartalmazó sort az ebb_serial.py-ben arra, amit az eszköz kezelőben látsz. Nálam ezzel detektálja jól(nekem is kínai van):

for port in comPortsList:  
#if port[2].startswith("USB VID:PID=04D8:FD92"): <- eredeti, kikommentezve
if port[2].startswith("USB VID:PID=1A86:7523"):

szf

Hogy mennyi impulzust kapjon a motorvezérlő azt hol állítod be?

morvfer7

Ilyen gond nem lehet, mint írtam, mielőtt elküldtem kipróbáltam.

PSoft

dtb

Igazad van, én az eredeti verziót használtam :-)

szf

Biztos, hogy működik minden amit felraktál. Azóta feltettem egy másik gépre is és tökéletes lett.

PSoft

Nálam is megy két gépen, mindkettőn Win7 van, az egyik 32 a másik 64 bites.

xhadp99yn

Szép jó reggelt!

Érdeklődnék hogy ki milyen Marlint használ arduino mega+ramps1.4 pároshoz és miket kapcsoltatok be a menüben vagyis engedélyeztetek?

RJancsi

Most máűr biztos, hogy az USB porttal van a baja. Átírtam az általad javasolt VID/PID értéket és azóta más hibaüzenet jelenik meg az Inkscape-ben: