Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Az eszközkezelőben van egy "ismeretlen" eszköz, arra viszont ezt írja ki:

2f428kduf

Segítség kellene, be szeretnék kerülni a JÓ emberek közé, és szeretnék egy, legegyszerűbb 3D nyomtatót.
  De előtte, valamennyire konyítani szeretnék, hogy is kell egy, mondjuk téglalapot, négy sarkába hengereket. Vélem én, először valamilyen rajzolóval megrajzolni, azután ráuszítani, itt szeletelőnek nevezett programot (pl:Cura??), a kapott izé mehet a nyomtatóba.

RJancsi

Írok mailt, ez itt kicsit sok lenne.

dtb

Nézd végig lépésről lépésre, hogy mi a rossz.
Az Arduino IDE (tehát ha elindítod az Arduino szoftvert) kommunikál az eszközzel?
Fel van telepítve a kinai USB vezérlő? (CH340 driver)
Az eszközkezelőben USB portként kell látszania, ennek a tulajdonságaiban kell megnézni a VID:PID értéket.

Az eggbot (korábbi beírásod) szintaktikai hibát talált, valamit nem jól írtál be.

RJancsi

Letöröltem minden eddigi próbálkozást (még az Inkscape-t is) és újratelepítettem. A helyzet jobb, de változatlan. Az eszközkezelő "látja" az Arduino-t, szerinte a 6. porton van és rendben működik. Az eszközkezelőben a VID:PID 2341 és 0043. Ilyen számokat még nem írt senki... Beírtam az EBB_SERIAL.PY-be nem lett lett jobb.

RJancsi

A VID:PID-ről korábban azt írtad:
"Ugyanezt az értéket át kell írni az eggbot_scanwin32.py-ben is."

Valami árulás van, nálam nincs ilyen fájl. (WIN7-em van, ha ez számít).

dtb

Az árulás esetleg abban lehet, hogy több verziót teszteltem én is, és vannak eltérések. Otthonról max átdobom a zippelt verziót. A scanwin32 ha jól emlékszek, a serial könyvtárban van, de ez csak sejtés, most nincs előttem

RJancsi

Nekem ilyenek vannak benne.

000000000

win7..8..10 nincs ilesztő CH340 hez ezt telepiteni kell...

000000000

RJancsi

Telepítettem, semmi változás. [#szomoru1]

Egyújabbgépépítő

Addig olvastam a készülő eggbot-okról, hogy én is nekiáltam egynek.
Lassan lehet kell egy külön topik a tojásoknak.
Azt szeretném kérdezni, hogy az Arduinóba melyik firmware -t érdemes feltölteni?

000000000

lehet döglöt a 340 ned!
van 3..4 tipus ezt a 340 utáni betük teszik ki!

000000000

kis teszt TMC2660 vezérlőről...[#vigyor]

xhadp99yn

Sziasztok

Érdeklődnék hogy ki milyen Marlint használ arduino mega+ramps1.4 pároshoz és miket kapcsoltatok be a menüben vagyis engedélyeztetek?