Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

No de én, a kezdetektől ezt a magyar felületű Repetiert használom.[#nemtudom]

xhadp99yn

Nem a szeletelő lesz magyar hanem a 12864LCD menüje

szf

xhadp99yn

Nem az én érdemem én csak megosztottam

RJancsi

Na, végre van némi változás tojáspingáló ügyben. Miután nem tudtam dűlőre jutni az Inkscape-el, előkotortam a régi XP-s netbook-omat és rátelepítettem egy régi 0.91 Inkscape-et. És láss csodát, nem jelez hibát, az Arduino minden manuálisan kiküldött parancsot vesz (legalábbis az adatátvitel LED villan egyet az Enter leütésekor). Azért még nem 100% a boldogság, a motorok nem mozdulnak. :(

morvfer7

Eddig nem a 0.91-el próbálkoztál?

PSoft

Pedig, te is azt írtad,és másfele utánaolvasva is...mindenhol azt írják.

Egyújabbgépépítő

Szerintem van egy viszonylag egyszerű módja a soros probléma megoldására.
Ha a megfelelő port driver fel van telepítve és megtaláltuk melyik com portra települt az UNO:

def findPort():
#Find a single EiBotBoard connected to a USB port.
try:
from serial.tools.list_ports import comports
except ImportError:
comports = None
return None
if comports:
comPortsList = list(comports())
EBBport = "COM3"
# for port in comPortsList:
# if port[1].startswith("EiBotBoard"):
# EBBport = port[0] #Success; EBB found by name match.
# break #stop searching-- we are done.
# if EBBport is None:
# for port in comPortsList:
# if port[2].startswith("USB VID:PID=04D8:FD92"):
# EBBport = port[0] #Success; EBB found by VID/PID match.
# break #stop searching-- we are done.
return EBBport

A COM3 helyére a megfelelő port száma írandó.
Nekem így működik.

morvfer7

Felesleges túlbonyolítani, detektálja az magától is, ha megfelelően van felrakva.

Egyújabbgépépítő

Valóban, de ahhoz ki kel deríteni az USB azonosítóját, ez időnként nem egyszerű.
Viszont a soros port számát sokkal egyszerűbb beazonosítani.

RJancsi

Megvallom nem. Mivel a legtöbb program automatikus frissítésre van nálam állítva, és pl. a lézer gravírozó bővítése gond nélkül működik, meg sem néztem milyen verzió van meg. Visszabutítani meg nem akarom, nyilván nem véletlenül jött ki újabb verzió. Marad az ősállat XP/0.91 verzió.

gaben

Nem vagyok oda a 3D nyomtatókért, de ez a felhasználás már tetszik: 3D nyomtatott Dremel CNC

xt79ipd3

Ezzel a 3D nyomtatott CNC maróval az alumínium marással is könnyedén megbírkózik. Így meg is nyugodtam a saját, tervben lévő gépemmel kapcsolatosan. :)

gaben

Mikor lesz a tervből valóság? ;)

Rabb Ferenc

Szerintem csak egy hangyafüllel jobb a tizenhárom évvel ezelőtti fióksínes bútorlap gépnél

De van benne 3D nyomtatott alkatrész is, ezért kötelező a húúúúúúúúúúúúúúúúúúúú!!!!!!!!!!!!!!!!

A tojáspinagáló még csak-csak... De alumíniumhoz [#confused]