Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

gaben

Egy szóval sem mondtam, hogy jó, nekem biztos nem kéne. ;)
A 3D nyomtató felhasználási területére gondoltam, hogy ez a része már tetszik.

Rabb Ferenc

Tehát szerinted is rossz, de mivel 3D nyomtatott részei is vannak ezért az a része tetszik.

Szóval a húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú az már dukál neki...

dtb

Dehát  korábban átküldtem neked a linket, ahonnan le lehetett tölteni az Arduino firmware-t  (ProbotXYZ), abban ott van a software könyvtárban a komplett inkscape+eggbot futtatható verziója. Kimásolod bárhová, és megy.

gaben

Látom nem akarod megérteni.
Sosem voltam és nem is leszek oda a 3D nyomtatókért, bohóckodásnak jó, de alkatrész gyártásra....hagyjuk.

Én most egy full kezdőre gondoltam, aki CNC gépre vágyik, de csak egy nyamvadt 3D nyomtatója van. ;)

dtb

A motorokon van tartóáram?
Ha nincs, akkor próbáld meg képen bejelölt jumper-rel.

B.Zoltán

Rendes a srác, még step filébe is felrakta.
Így a DS Mechanikállal úgy lehet szerkeszteni, mintha azzal lett volna szerkesztve.

Azért nyák kapirgálásra eltudnám egy kisebb változatát képzelni, és még talán jó is lehetne.
Így, hogy könnyen bele lehet nyúlni a szerkesztésbe, nekem tetszik.

RJancsi

Úgy tűnik nincs, elég könnyen mozgathatók. Kipróbálom a jumperrel. Köszi az ötletet! Előbb utóbb csak életre kel![#csodalk]

xt79ipd3

Először is, kell egy lemezgarázs. Akkor az autó átköltözik oda és a jelenlegi garázs lesz a műhelyem. Ezen kicserélni a tetőt, szigetelni, gipszkartonozni. Azután már csak be kell cuccolnom. Az állványos fúrómat homokfúvatni és lefesteni, felszerelni az asztalára. Ezen asztal másik feléből asztalos maróasztalt csinálni, liftestől-mindenestől. Utána már tudok lépni a gépem ügyében. Persze addig lehet vásárolni hozzá ezt-azt.
Szóval válaszolva a kérdésedre: csak órák kérdése... [#nyes]

szf

Hányszor hallottam már ezt. Komolytalan, játékgyártás stb.
Én is pont ugyanígy gondoltam.
Színvonalas cnc megmunkálással és  tervezéssel is foglalkozó üzem gyakorló gépészmérnökeinek a kis irodájukba is csattog egy filléres gép. Prototípus gyártásra használják.

Gondolj bele megtervezed a induktív tartóidat, bedobod a nyomtatóra elindítod, gyártása közben tudsz mást csinálni. Kész a terméked, felszereled az érzékelőket. Tudsz próbálni. A cnc masinádnak első munkái közt meg a fémből készült tartók legyártása. STb....

guliver83

Én is így voltam vele először, hogy soha nem lesz nekem 3D nyomtattó!
Meg voltam elégedve a CNC eszterga, maró és lézerrel, de a 3D nyomtattó szerintem egy nagyon hasznos dolog!
Szinte minden napra van valami! [#taps][#eljen][#eljen]

gaben

Rengeteg mindent csinálnak belőle tudom és éppen ezért nagyszerű "játék" lehet, annak akinek erre szüksége van.
Nekem nincs, de elismerem a jelentőségét. [#wave]

000000000

Bár aki gondolkozik egy univerzális gépen az nem drotvázal indul neki egy nyomtatóra sem vannak itt olyan mechanikák pl e-camera jé simán birná a cnc maró motros megmunkálást is...[#vigyor]

000000000

javitva A_Camera ...

vadember

Legalább publikálná valaki ezeket a hasznos tárgyakat is!
Itt csak annyit létok, hogy a béka meg a kishajó után a 3D nyomtató gyengébb alkatrészeit feljavítják saját nyomtatott alkatrészekkel és ezután elfogynak a hasznos ötletek.
Ezután már néhány dolgon kívül csak lim-lom szobrokat látok elkészülni.

PSoft

Feribááá...
Miért vagy ilyen negatív?

Hisz, Neked is van 3D nyomtatód![#smile]
[#wave]