Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

csendesj

Sziasztok!
Ismét zargatnálak benneteket, A "köbméteres" nyomtatóval kapcsolatban. A tervezés megtörtént, és az alkatrészek beszerzése folyik. Elkezdem megismerkedni a Marlin nevű
rendszerrel és szerintem szuper, köszönöm a tippet a fórumtársaknak. Viszont itt adódott egy kis probléma:
a gép még midig négy golyós orsóval fogja a Z tengelyt mozgatni és itt akadtam el az asztal szintezéssel kapcsolatban. Nem igazán találok rá pontos leírást, illetve hogy egyáltalán lehetséges-e, hogy az asztal négy sarkán lévő
orsókat külön kezelje és így szintezze ki?
 Jelenleg ott tartok, lehet hogy marad a jelenleg egyszerűbbnek tűnő megoldás: a négy orsó mechanikus összekötése.  
Illetve az lenne a kérdésem mivel az idő nagyon szorít és
ha mégse sikerül igazán megismerni Marlin-t, akkor lenne-e
valaki hozzáértő aki tudna segíteni beállítani?
Természetesen fizetünk érte.
Amint érdemi fázisba ér a projekt igyekezni fogok beszámolni
a tapasztalatokról.

További szép napot.

guliver83

A beállításokban át kellene állattani a mértékegységet.
Wiew-Animation-Seting

2f428kduf

Köszönöm, azt hiszem elkezdem egyenként lefordítani az ablakokat.

Dakota25

A Marlin erre nincs felkészítve. Az automata szintezési megoldásai korrekciós mátrixokkal dolgoznak.
Mivel nyílt forráskódú, a lehetőség adott a kívánatos metódus megírásához, de kicsit drága leves lesz belőle.
Ezentúl a négypontos motoros szintezés a nem-sík felület hibáinak a korrigálására alkalmatlan, és maga is vihet be ilyen hibát. A beépített eljárások némelyike ezt is korrigálni tudja.

morvfer7

Köbméteres? Mivel fogod használni?
Elindítasz egy nyomtatást, majd 3 hónap múlva ránézel, hogy elkészült, közben pedig imádkozol, hogy ne legyen áramszünet?

B.Zoltán

Üdvözöllek az Ender tulajdonosok táborában.

Én a  DesignSpark Mechanical programot használom, most kiadták a 4.0 magyarul tudó változatát is, csak 64 Win kell neki.
Nekem ez a program jött be, még öreg fejjel is nagyon hamar belejöttem a használatába.

Fiam szerint is könnyebb használni, mint a  sketchUP programot.
Én ezt nem tudom megítélni, mert én örülök, hogy a DS mechanikál programot tudom kezelni.

DS mechanicál program használatában szívesen segítek, ha esetleg úgy döntesz.

000000000

Semi exrább ő fuvoka m 0,8...1mm vagy nagyobb  amivel a nyomtatási idő hasonló 300x300mm gépnél 0,3...0,4mm fuvoka![#vigyor]

csendesj

Tehát ha jól sejtem, ahol a z-tengely mozog fel-le és az asztal fix, ebben az esetben az eltéréseket úgymond szoftveren korrigálja a nullapont módosításával. Tehát
akkor nekem inkább külön kellene egy progi ami a négy motor
külön kezelésével kiszintezi az asztalt.
A feladat izgalmasan hangzik de most az idő miatt elvetem.
Marad a mechanikus szinkronhajtás.

csendesj

Teljesen igazad van, 2db supervolcano 80w-os fej megy rá
0,6 és 1mmm-es fúvókával vízhűtéssel.

000000000

2f428kduf

Köszönöm válaszodat. Van előnye a fiúknak. Én valamit vétkezhettem az Istenek ellen: 3 lányom van, mind nyelvtanár, a vők meg...

B.Zoltán

Ha jól gondolom, mint "nyelvtanár" az most jól jön.
Hát én meglennék "lőve" a fiam nélkül a programok terén, bár el is vagyok kényelmesedve miatta.

RJancsi

Vigasztaljon: fiút mindenki tud, de lukba lukat az művészet! Mondom én, két lánygyerekkel a hátam mögött... [#wink]

RJancsi

Bár rajtam kívül senkit sem érdekel [#nyes], de ma Psoft [#worship] hathatós és eredményes közreműködése eredményeképpen életre kelt a tojásfirkálóm. [#taps] Kicsit Parkinson-kóros, mert a motorok nagyon "darabosan" járnak, de azt hiszem ez motorcserével orvosolható. Nyomtatóból bontott 3.6°-os léptecsek vannak rajta. Még mikrolépéssel is ferde helyett cikk-cakkot húznak és lépést is vesztenek. Jobban járok ismert paraméterű NEMA17 kínai hibridekkel, csak ahhoz új motortartókat kell nyomtatnom.

PSoft

Művész Úr!

Hallod...ez, igaz lehet![#nyes]