Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xhadp99yn

Namégegyszer

gaben

És igenis maximális respect az ilyen csávóknak, akik rengeteg munkát beleölnek egy ilyen gép (most vonatkoztassunk el attól, hogy kinek és mire használható) dokumentációjába, képes összeállítási útmutatójába és ráadásul a fájlok megosztásába. ;)

keri

Mert mi gond volt a régi bútorlapos gépekkel?
Ráadásul ezen rendes lineáris tengely van, ami ezen szerkezetnél a meghatározó, nem az összekötő elemek.
A műanyag alkatrészek pedig meglepően erősek és merevek.
A feladatra hibátlan. Nem kell hozzá drága aluváz, meg golyós orsó, hogy gravírozzanak, egy Dremmellel.
A tervezés tényleg jó. A különbség meg az, hogy töredék munkával fillérekből össze tudja rakni magának a játékos gyerek, azt amivel mi szenvedtünk fióksínekkel meg bútorlappal.

Szerintem csak irigy vagy [#nyes] csinálj inkább te is egy 3D nyomtatót a kötekedés helyett, aztán pár év alatt rájössz hogy gyakorlatilag mindenre IS használható.
Még az esztergámhoz is nyomtatni szoktam mostanában az alkatrészeket [#vigyor]

szf

Tegnap volt az extruderek és a szálcserélés főpróbája épülő gépemen. Szálcsere 510 alkalommal történt meg hibátlanul.
A visszahúzást 100mm-re kellet beállítanom.
Jól látható 15 órát ment a gép.

B.Zoltán

[#eljen][#eljen]

PSoft

Jó, jó.[#eljen]

De...
Nagyon soknak tűnik az idő, ami persze magyarázható a sok szálcserével,és a vele járó toronyépítéssel.

szf

Igen nagyon sok az idő. De ráérek nem hajt a tatár. Nem a színes nyomtatás miatt csinálom.

Jozs

Dakota25

Szerintem semmiképpen sem!
A motorok belső áttételének olyan mértékű kottyanása van, hogy csak vacakot lehet összekókányolni belőle. Építettem ezekkel a motorokkal, de nem jó. Közvetlen hajtás kell rá.

PSoft

Én is gondolkodtam ezen a mechanikán/összeállításon.
De, ugyanarra jutottam, mint Te.
Ezek a file-k fönt vannak a Thingiverse-n.
De aztán, egy
Idézetet írta: másikat választottam, direkt hajtással.https://www.thingiverse.com/thing:2553011

PSoft

Jozs

Köszi mindkettőtöknek, akkor ezekszerint előbb egy 3D nyomtatót kellene összehoznom. Jövő húsvétig végülis van idő :-)

PSoft

Nem feltétlen, de Te tudod.[#smile]
Ha akarod, akár holnap kinyomtatom Neked  szükséges "alkatrészeket" hozzá, aztán...indulhat is a projekt.[#wink]

Jozs

Köszi szépen, keresnélek majd magánban, ha teljesen megérett bennem az elhatározás.

2f428kduf

Ahogy korábban írtam, bekerültem a jó emberek közé, azaz egy Ender3-as "boldog" tulajdonosa lettem. A kis gép paraméterei bőven megfelelnek a várható igényeimnek. Most bajban vagyok, mert nem kiskutyát akarok nyomtatni, hanem egyéb kisebb- nagyobb, nem bonyolult formákat. Letöltöttem a sketchUP nevű programot, ami ingyenes, működik is, csak én nem. Rajzolni még csak tudok vele, de méretet nem tudok adni a darabnak. Ráadásul, gyanúm szerint kőműveseknek készült, mert csak a métert ismeri. Úrfi koromban a gépészek, 8 méterig, millimétert használtak!
A kérdésem lehet-e, előre meghatározott nagyságú idomokat rajzoltatni vele, és hogyan??
A segítséget köszönöm.