Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Vannak AUX illetve RC szervó kimenetek az arduinon. Ezekre vannak M kódos parancsok a Marlinban, amit a "szín és fej csere" makróba megfelelően beírsz a szeletelő programba.
De nem lennék meglepődve ha a Marlin FW-ből is kezelné a több fejes megoldásokat.

keri

"Ooze prevention"
Visszahűti a nem használt fejet.

szf

Ezt pontosítanád esetleg képekkel.

keri

Bocs, most jövök rá a golyók a Delta mechanizmus részei, de akkor is golyókon billenteném, acél fészekkel, mert úgy az újra pozicionálás biztos elég pontos lenne.

szf

Mondjuk 1 percig nem használja majd utána ismét. Mi értelme lenne visszahűteni? Nagyon elhúzódna a nyomtatás. Billegetős jobb megoldás csak ne kelljen a fejlesztésről nulláról indulni vele.

keri

keri

Elhúzódik, de legalább nem rontja el.
Nem mindenki akar foótórealisztikus szín árnyalást nyomtatni.
Legtöbb esetben csak néhány csere szükséges.

Engem pl. gyakorlatilag nem izgatnak a színek.
Nekem arra kéne, hogy két anyagot tudjak használni.
Pl. vízoldékony támasztóanyagot, vagy egy fogaskerék nyomtatáskor a fogak felületét és a tengely perselyt POM anyagból nyomtatnám, a belső részeket PLA, PETG, ABS-ből.
A POM egy nagyon erős, kopás és hőálló anyag, ezért csúszó kopó felületnek ideális, viszont önmagában nem lehet nyomtatni a túl nagy zsugorodás miatt, így szerkezeti anyagnak más kell.
Vagy lehetne áram vezető filamenttel egyből áramköröket nyomtatni a doboz belsejébe....

Csak sajnos baromi sok dolgom van, én meg lusta vagyok, így idáig nem jutok soha [#nyes]

keri

Mondjuk a Marlin saját doksija elé vacak.
Itt jobban ki vannak fejtve a parancsok, csak néz össze mert ez nem mindig kompatibilis
https://reprap.org/wiki/G-code#M280:_Set_servo_position

szf

Az elképzelésem hasonló. Ezért kezdtem el a színekkel foglalkozni mert lényegesen olcsóbb PLA-val kísérletezni mint nemesebb anyagokkal. Persze látványosabb is.

RJancsi

Sziasztok! Végre sikerült összedrótoznom a tojáspingáló masinát. Ám továbbra is hálás lennék, ha valaki Bpesten vagy környékén segítene feléleszteni. Ugyanis legjobb tudásom és Morvai Feri útmutatása alapján jártam el, ennek ellenére meg sem nyikkannak a motorok. Az USB kábelt rádugva a szervó egy kicsit zizeg aztán semmi. Amikor az Inkscape-ben próbálom manuálisan állítani bármelyik motort vagy a szervót, csak egy figyelmeztető ablak ugrik fel, hogy hiba ugyan nincs, de lehet, hogy nem az történik mint amit szeretnék. És valóban, igazából semmi sem történik, vagy legalábbis nincs látható eredménye. Gőzöm sincs hol lehet a hiba, az Arduino/CNC shield környékén, vagy már az Inkscape beépülőnél.

000000000

Áramkört nyomtatni direkt? Nem lesz túl sok az ellenállás, mert az nem fém.

PSoft

Ha jól emlékszem, UNO + Shield V3 amivel próbálkozol?[#nemtudom]

keri

Csinálják, működik.
Nyilván nem PC tápot kell így gyártani.

RJancsi

Az UNO biztos, a CNC shield is, de hogy V3-e? [#nemtudom]

PSoft

Én, V3-nak látom.

Van program feltöltve(EggDuino) az UNO-ban?
Szerintem, üres.