Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

Köszönöm kérek közeli képet is.

guliver83

szf

Nekem nem jött be. 1-es nozzlival nyomtatsz szöszmötöl valamin közben a 2-es kinyomtatott rész felett jár és melegíti. Ha közben az 1-es erre a felmelegített részre ér akkor csúnya lesz a nyomat. Hiába állítottam be pontosan akkor is meglágyította az előzőleg kinyomtatott részt. Nem beszélve az üresbe lévő fej után folyásáról.

PSoft

Gondolom, ennek a problémának a "kiküszöbölésére" született ez a billenő változat.
Az után folyás, vagy szivárgás...ennél is fennáll.

szf

Hogyan működik? Leírás ? Bemutató ? Link?

PSoft

Igen, a kép...[#falbav]

szf

Mi billenti? Programba, hogy adok erre parancsot?

PSoft

PSoft

Jahhh...

Azt én, honnan tudjam?[#nemtudom]
Te vagy az Arduino guru.[#vigyor]

guliver83

Azonos magasságban de külön!
Most nézem, hülyeséget írtam!

szf

Mivel generálsz rá progit?

xmkwac9

Képek a diamond fejről.
Ja igen, és a Z irányból is nagyon sok helyet elvesz.

xmkwac9

A műanyagszivárgás ellen van egy "ooze prevention" beállítási lehetőség a Prusa-féle Slic3r-ben: az éppen nem használt fej hőmérsékletét leveszi, közben a nyomtatandó tárgy körül köröz, amíg ki nem folyik, ami ki akar folyni.
Nemrég egy 2in1 (cyclops) fejet alakítottam át két külön fejjé és azzal kísérletezem, de azzal sem sikerült szépen két színnel nyomtatni egyszerre. Külön-külön szépen nyomtatott két színnel.

szf

Köszönöm a képeket.
Ahogy elnézem ilyenem nem lesz.
Beszélek a főnökömmel péntekre adjon szabit, hogy az aljas 2színűt összehozzam. Szerintem jó lesz. Ezen az úton még 3 színre is fejleszthető lesz.

keri

Igen, ez a billentős az igazi jó megoldás, ami nekem is tetszik, csak az eddigiek túl komplikáltak voltak.
Ez viszont elég okos és egyszerű szerkezet.
Kínai alkatrészekből is után építhetőnek tűnik.
Simán két ilyen fejet összerakok, és valahogy elgörbítem a végét [#vigyor]

A golyókat én mágnesekre cserélném, így kottyanás mentesen beugrana a helyére.