Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

dtb

guliver83

Hétfőn csinálok fotót róla, mert a melóhelyemen van :)

RJancsi

Az enyém ilyen közelebbről és a baloldali szignifikáns anyagtorlódásnál. [#nyes]

RJancsi

Az enyém még csak most készül. Mivel nyomtatóból származó léptecseket használok, ezért át kellett terveznem a motortartó bakokat. Találtam egy mini golyóscsapágyat (4x9x4 mm) ezért a támasz is más lett. De akkor már az alapkeretet sem tartottam meg, ugyanabból a nyomtatóból kitermelt 6 mm-es köszörült köracél lesz a váz. Ha elkészül mutatok róla képet.

xhadp99yn

Sziasztok urak!
Olyan kérdésem lenne hogy az Endstop végálás kapcslókat engedélyezni kell a Marlinbe vagy alapból működnie kéne
+ kell e mind 6 (csak próbálgatom az elektronikát itthon )
ha az LCD ről vezérlem a motorokat akkor is kéne működjön az Endstop ?

0i8bkxjf4

Szia
Configuration.h filban találod

guliver83

Használ valaki Gembird PLA filament?
Érdemes ilyet venni?

RJancsi

Én Gembird PLA-t és PLA+ szálat is használok. Nem tudom mennyivel jobb a "plusz" mint a sima PLA, de csak kicsit drágább. Mindenféle színem van, nagyjából egyformán kezelhetők, bár a sötétek (sötétkék, fekete) mintha magasabb hőfokot "kívánnának". Általában 200 °C-on nyomtatok velük 60°C-os asztalon. Eddig egy szálnál (már nem emlékszem melyik színnél, talán a pirosnál) fordult elő, hogy volt a tekercsben egy 2-3 m hosszú 1,6 mm-es rész. Gondolom valami gyártási gixer lehetett, mert azóta sem találkoztam ilyen problémával. Persze akkor nem értettem, hogy az addig gond nélkül nyomtató gép miért kezdett "csíkosat" nyomtatni, azaz a kitöltő párhuzamos vonalak nem értek össze.
Az emag-nál szoktam venni, mert viszonylag olcsók és szinte minden van raktáron.

szf

Itt valami készül...

guliver83

Az igen!!!![#taps][#eljen][#eljen]

000000000

Dobra feltekert alapanyagnál tálálkozot már valaki menet csomoval több helyen is a dobon?

guliver83

Én eddig csak herz-filament használtam!

Egyújabbgépépítő

PSoft

És...megy valahova?:)

szf

[#nemtudom]
Talán hozzád....