Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xhadp99yn

Köszönöm akkor marad a 5A es led tápegység próba kép

RJancsi

Nem biztos, hogy itt kéne megkérdeznem, de a tojás maszatolás itt kezdődött. Túrtam két jónak tűnő léptecset a fiókomban, de sajnos nem sok infót találtam róla. Eredetileg Epson nyomtatók papírhengerét forgatták.
Szerintetek mekkora árammal próbáljam terhelni őket, hogy elkerüljem a pápa választást (ne szálljon fel a füst)?

keri

Annyival hogy jó legyen [#nyes]
De komolyan. Elkezded hajtani egyre nagyobb árammal úgy hogy 50-60fok fölé ne menjen a hőmérséklete hosszútávon sem. Adott felhasználáshoz érdemes lecsökkenteni az áramot, hogy a lehető legcsöndesebb legyen a járása, mert bár nem ott a legerősebb, de a leghatékonyabb.

keri

Ezek a régi motorok amúgy magas ellenállásúak. Valószínűleg 12V-ra van méretezve, az áramot meg a belső ellenállás korlátozza.

RJancsi

Találtam egy német oldalt, ahol 5V-osnak írják de semmi többet... Mivel tojás pingáláshoz lesz, túl nagy teljesítményigény nem fog fellépni.

000000000

800...1000mA max ha melegedik visszább veszel ... nema17 vexa pl tudok irni 35mm magas 6v...0,8A hasonló amit fotoztál!

Csuhás

Talán ide illik leginkább a kérdés: Egy ismerősön venne egy 3D nyomtatót, valami kész normális darabot. Maximum arasznyi méretű prototípusokat szeretne vele időnként nyomtatni. Szóval nem kell gyors gép, de fontos volna neki hogy különösebb beállítgatások nélkül megbízhatóan működjön a gép. Ahogy ő mondta "a prototípust akarja nézegetni és nem a nyomtatót babusgatni". Szerintem valahol 100..300eFt között szán rá pénzt, neki csak számlás vásárlás jöhet szóba. Milyen típust ajánlanátok neki jó szívvel?

RJancsi

Nekem Creality Ender 3 van. Minimális műszaki érzékkel össze lehet rakni a kittet, de szívesen segítek (gondolom többen is) telefonon ha gond adódna az összerakásával. Kb. fél óra az egész és azonnal hadra fogható. Én nagyon elégedett vagyok vele. Ha vámot és ÁFA-t is fizet utána akkor is bőven 100 e alatt kijön az ára. 220x220x250 mm (SZxHxM)méretű tárgyakat képes nyomtatni. Online vagy önállóan ssd kártyáról nyomtat és áramkimaradás esetén megjegyzi hol tart és képes ugyanonnét folytatni a nyomtatást. Nem utolsó sorban minden alkatrésze külön rendelhető.

A Gearbest-en most prioritással postázva is csak 55000 HUF (netto).

Ha rákeresel az itteni hozzászólásaimra láthatsz néhány nyomatot, szerintem nincs minőségi gond velük bár még csak tanulom a beállításokat.

RJancsi

... SD kártya, természetesen

keri

Csuhás

Köszi, mindjárt utána olvasok. Az összerakás nem lesz gond mert szinte biztos hogy az rám marad.

B.Zoltán

Én is alátámasztom Jancsi véleményét, hogy jó kis nyomtató.

PSoft

Ha nem akarsz rá "költeni", ugyanolyan jó a PC táp, mint az 'olcsó kínai "ipari" kivitelek.
Kicsit esetlen, nagy helyet foglal, de...gondolom, ez van a háznál.[#vigyor2]
Ha az asztalt is arról akarod fűteni, legyen 20A környékén a terhelhetősége...nem lesz vele gond.
Meg van oldva a hűtése...nekem pl. kellett ventit tenni a kínai iparira, kevés volt a természetes hűlés.

Még egy + előnye is lehet a mezei kínai iparival szemben.
Akár programból is tudod vezérelni a táp ki/be kapcsolását. (pl. ha végzett a nyomtató)

RJancsi

Egyes PC tápok csak akkor adják ki rendesen a 12V-ot, ha az 5V-os kimenetükön van valami "műterhelés", legalább egy izzó erejéig. Energia pocsékolás, de másképp nem hajlandók rendesen működni.