Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Igen, szinte mindig, mindent USB-n keresztül nyomtatok.
Hogy miért...nem tudom.
Az elején próbáltam SD-ről is, faxán ment.
De mégis a PC-USB a favorit.

PSoft

Nem rossz ötlet a teflonszalag "fásli" sem.[#eljen]

Én, csillámlemez burkolatot ragasztottam rá FBS-el.

svejk

Ez teflonszalag jó ötlet, köszi!
Ha ilyen jól le lehet szigetelni akkor még akár valami Hőrzékelőt is lehet a légárambva rakni ami szabályozná a munkadarab hűtő venti(ke)t.

No persze nem akarom én feltalálni a spanyolviaszt, csak próbálom az ok-okozatokat megérteni.

svejk

Bátraké a szerencse! :)

PSoft

No ne mááá!

Bebaxna...
Tőled a noti.[#vigyor]

svejk

Ja, hát az más!! :)

B.Zoltán

Az a baj, hogy a Repetierben nem tudom hol kell állítani a Curának a hűtést.

Az amit használok a 15,04, abban beállítható, hogy milyen vastagságnál menjen a beírt max sebességen.
Nekem most 0,6mm, első rétegnél nem hűt, utána fokozatosan, rétegenként gyorsabban.

Én csak a hűtés maximális sebességgel szoktam játszani, azt is csak, ha pet-g, vagy ABS-szel nyomtatok.
ABS-nél meleg levegővel.

Még kis tárgyaknál sem szoktam a hűtést nagyon állítgatni a jó bevált beállítástól, inkább a sebesség a fontosabb.
Vannak kivételes nyomtatások, kiálló sarkok ott hajlamos felkunkorodni és beleakadni a fúvóka a nyomtatáskor, oda érdemes rányomni több hűtést, vagy ha nincs, akkor lassítani a nyomtatáson.

Van most a kék oldalon jó hatású hűtő, ami szinte egy 5-10mm-es körben hűt, azzal szép hidalásokat sikerült csinálni.

Ennek szerintem az a jó tulajdonsága, hogy nem hűti le fölöslegesen a nyomtatást, csak ott ahol szükséges.

svejk

" ...kék oldalon... "

Ha nem titkos megmutathatnád itt is.

000000000

Az uj versios cura az rossz?

svejk

Érdekes nekem is többen azt tanácsolták, hogy a 15.04.5-ös Cura legjobb.

PSoft

IdézAz a baj, hogy a Repetierben nem tudom hol kell állítani a Curának a hűtést.

Két helyen is lehet.(kell)
A szál beállításoknál,és az extrudálás beállításainál.

B.Zoltán

Már annyiszor leakartam cseréni az öreg Curát, de mindig vissza kellett került. Még mindig ő a legegyszerűbben kezelhető, és általában megfelelő program nekem.

Keresem a linket is.

PSoft

És persze a Repetier felületről korrigálható is a csúszkával, akár menet közben.(ha PC-ről nyomtatsz)

svejk

Te egyébként érted is ami oda van írva magyarul.
Némelyiknek nekifutottam a délelőtt de nem állt össze mit is akar mondani.

No de majd az idő mindent megold... :)

svejk

No meg majd azt az ini beállítását is megsasolnánk a Curának... [#oooo]
De nem ma, majd holnap...
Jó éjt mindenkinek!