Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Sziasztok! Mennyire eretnek dolog a tárgyhűtés 1 db 24V-os ventilátorát 2 db 12V-os sorbakötött ventilátorra cserélni? Mert 24V-os csak az van ami a nyomtatómon, 12V-os meg van vagy 8-10 db, több egyforma is. Így egyszerűbb lenne két oldalról hűteni, mint a meglevő ventilátorra nyomtatni valami szűk kétágú fúvókát. Vajon a tárgyhűtés "vezérlése" mit szólna a két sorbakötött ventihez? Probléma lenne, vagy tenné a dolgát mint az 1 db 24V-osnál?

PSoft

Szerintem a legegyszerűbb...
Fogass fel magára a 12V-os venti(k)re egy, vagy egy-egy stab. kockát,és meg van oldva a probléma.
Ha úgy teszed fel rá, hogy a légáram is érje, még hűtve is lesz, de szerintem szükségtelen.

PSoft

Oppszzzz...

Nem biztos, hogy nyerő az elgondolás.:(
Nem tudom a PWM vezérelt tárgyhűtésnél mit csinálna a köztes stab. kocka?[#nemtudom]

RJancsi

És ha sorba kötöm a két 12V-ost? Egyenáram szempontjából ok lenne, de mégiscsak valami indukciós szerkentyűk. Nem tudom mennyire "fájna" a vezérlésnek...

000000000

Müködne a dolog fesz megoszlik a 2 ventin sorosan!
Kiss ventiket használtam soros power elenálásal hegesztő gépekbe nagyobb feszről tulfesz az ellenálláson eset az áram meg a venti állitja be !

000000000

000000000

Jó moka volt dvr8825 kísérlet 16/32 sem hozott várt javulást nálam legalábbis csak negativot inkább vezérlőnél... vissza kerültek az a4988 talán még egy diódás megoldás meg érdemelnének (simitásként)...[#taps]

vvvsmkgjx

Sziasztok!
TCM2130 kompatibilis a 3D nyomtatóknál ismert RAMPS1.4-el? Ha nem átalakítható vagy forgalmaznak hozzá saját shield-et?

000000000

000000000

Nem versenyként írom csak olyan tesztként  az otthoni gépe erre a kis modellre minőségre ide dokumentálhatná (képek,nyomtatási  paraméterekkel) hogy sikerült nem sok műanyag...
xyz_tube_10mm

Rabb Ferenc

Ez cső vagy kocka?

PSoft

PSoft

A megszokott X-Y-Z betűkkel a három oldalán.

Rabb Ferenc

Én is annak látom, csak a neve cső [#vigyor2]

PSoft

Az...mindegy.[#wink]