Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Nem nyomtató marógép ...

kaqkk007

Ja ! Drágább nincs ? Megvan a 3 motor és a meghajtó is csak szerettem volna ha enkóderes a motor ,de úgy látom marad az eredeti elgondolás.

000000000

Sosem lesz olcsóbb zárt reszerű vezérlés (pedig régota létezik) drággáb mindig többlet alkatrésszel is jár ami plusz költség encoderek megdobja az árat rendesen...[#rolleyes]
Encoder kiegészítő alkatrészek is elég borsos áron vannak kinába is...[#csodalk]

kaqkk007

Oké hagyjuk , értem mire célzol de már régen nem arról van szó amiről beszélgetni kezdtünk .

000000000

vvvsmkgjx

Üdv!
A Repetier-ben van lehetőség úgynevezett sugárkorrekció beállítására? Ha igen milyen néven keressem? Szeretném ha a vezérlő rászámolná a nozzle sugarát a kontúrra, hogy az illeszkedő alkatrészeket könnyű legyen összepasszintani. Eddig nem volt rá szükségem, de most jól jönne.

vjanos

Nem ismerem a repetiert, de szerintem a firmwarek nem ismerik a g41/g42-t.

Dakota25

Mintha marós előéleted lenne... :-)
Az STL egy felület, mesh, vastagság nélkül. Nem solid, nincs kontúrja. A beállított falvastagság a mesh-en belülre kerül, a fal érinti a Mesh-t (jó esetben). A fúvóka középvonala nem a mesh vonalában fut, hanem azon belül. A fúvóka átmérőjének megadása eleve korrigál.
A Cura pl. inkább nem is rajzol semmit, ha a fúvóka által húzható legvéknyabb vonal kilógna a felületből.
Korrekcióra ennek ellenére szükség lehet -sőt van is- az olvadék zsugorodása miatt, de ez nem exakt adat, ki kell kisérletezni minden esetben.

keri

Nem ismerem a repetiert.
Flow-al és a fúvóka átmérővel meg a rétegek átfedésével szoktam variálni, de alapvetően egyszer kell jól belőni a valós extrudálási mennyiséget, meg a gép elmozdulásait (szíj nyúlását el szokták felejteni, illetve a filament továbbítást is valós méréssel kalibrálom), és akkor a szükséges mértékben pontos lesz.

Én a tervezésnél teszem bele a megfelelő illesztési hézagot. Ha kész terved van azért többnyire jók szoktak lenni ezek, legalább is aki igényes az működő tervet tölt fel.
Forma és alkalmazás függő is hogy mi a jó, de 0.1mm hézaggal egész jól összeszorul. 0.15mm a laza illesztés. 0.2 meg már lötyögős.

Pl. itt a fecskefarkas illesztést gumikalapáccsal kellett összekocogtatni, de könnyen összement. Itt 0.1mm volt a hézag.

000000000

stl struktura 3 szögekből áll ha vágod vagy metszed ezekből lesznek nyitót állapotok ez szokták optimalizálni hogy zár legyen a modelled ha nyitott rész marad ez igen nagy hibba forrás lesz nyomtatáskor még olyan is lehet ilyenből kifolyólag elmarad egy fedö réteg csak kitöltés képes csinálni egy felület lezáráskor a g code generáló program hibbás nyitott törés model miat!
Erősen ajánlom Autodesk Netfabb azzal tudsz stlt metszeni és nagyon jol model optimalizáló része is van Standard verzió bőven elég ilyesmire de van hozzá medical is ha kell elküldöm szívesen![#vigyor]

keri

Autodesk Meshmixert használom. Amúgy ingyenes, de ez vált be. Sokat kipróbáltam előtte.
Mondjuk ez inkább a gyantás nyomtató igényeit elégíti ki, de viszonylag egyszerű és rengeteg mindent tud.

000000000

win8 alat összeomlik meló közben igy hagytam is...[#nemtudom]

keri

Ezért nem telepítek vírust a gépemre [#vigyor] Nekem Win7 után már csak Linux lesz.

000000000

autodeskről töltötem....
Akinek bevált használja![#vigyor]