Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

Próbapadon megy a szervó.

000000000

Kiprobálom a curát is mivel nincs vele vesztenem....[#wilting]
Köszi ![#vigyor]

PSoft

Az...kevés!!!:(

Minél előbb gépre vele,aztán...jöhetnek a tapasztalatok.:)

szf

Hetek kérdése....

szf

Kollégám épített egy nyomtatót.
Ha Slic3r-rel generálja a g-kódot akkor megy az extruder és nyomtat a gép. Elfogadható a nyomat.
Ha Curá-val generálja a g-kódot akkor mennek a tengelyek de az extruder áll. De a Cura-ban a Machine settings-ben a GCode Flavor-t beállítja UltiGCode -ra akkor ömlik az anyag az extruderből.
Marlin van a gépen.
Mit kell beállítani a Curában, hogy azt is tudja használni?

RJancsi

A korábbi Cura-ban még nem volt Ender3 nyomtató. Prusa i3-t választva működött csak a munkatér méretét kellett átírni. Azt se kellett volna, mert a prusaé kisebb. A Cura 6.4 verzió már ismerni véli az Ender 3-at. Frissítés után az x tengely meg se nyikkant, az asztal bal szélén rohangászott a fej. Visszaállítottam i3-ra, azóta megint gond nélkül nyomtatok. Lehet, hogy a gcode fejlécében van a hiba, az i3 fejlécet be kéne másolni az Ender3 fejlécéhez a Curaban de még nem próbáltam.

RJancsi

Csak a lényeget nem írtam le... A slicr által generált gcode fejlécét próbáld bemásolni a cura printer settingjébe, hátha segír.

keri

Ezek a fiatalok mindig úgy kapkodnak [#rolleyes][#vigyor]

keri

Marlint favort kell beállítani.
Nekem mindig egyből jó.

Ha több extruder van beállítva vagy a Marlinban vagy a Curaban, esetleg nem a hivatalos extruder kimenetet használja akkor lehet kavarodás.

Illetve lehet több extruder is beállítva, mert tud kettőt kezelni alapból az Arduino, csak akkor Cura-ban is úgy kell beállítani és a megfelelőt kiválasztani szeleteléskor.

Legegyszerűbb ha megnézi G kódban, mert nem olyan nagy ördöngösség.
Ha 1 extruder van akkor simán E(szám) van az extrudálás parancsra. Ha több extruder van akkor E0(szám)..E1..E2
Ha a marlinban csak egy extruder van akkor nem fogja megérteni a számozást, ha nem az a szám van vezérelve akkor megint nem fogja tekerni.

keri

Gondolom az Ender nyomtatónak saját firmwareje van, és azt ismeri amit Marlinra átírt a kolléga, vagy nem az eredeti konfig van benne. Ebben az esetben sima custom i3-ast érdemes állítani és kézzel beállítani a méreteket, így a legtisztább...aztán ha akarod adhatsz saját nevet is a nyomtatónak hogy ne zavarjon a más márkanév.

keri

Ezt meg minek?[#wilting]
Nem csinál semmi olyasmit a Slicer elején sem, ami bármit befolyásolna ezen a téren.

Én csak annyit tettem a Cura start rutinjába, hogy a Homing után elküldöm parkoló pozícióba ahol befűzi 35mm hosszan a filamentet, letörli a fejet és úgy kezd nyomtatásba.

A vége ciklusban 30mm-t visszahúz, lehűti a munkadarabot, és ekkor lejátszik egy dallamot, majd elmegy parkoló pozícióba.

z4ejygu7v

Tisztelt forumtársak.

Tudna segiteni valaki, ATOCAD DWG, vagy DXF bol STL formátum konvertálása.

vonal rajz, nem kellene kitoltes.

RJancsi

Válogass kedvedre: Link

000000000

RepetierHost kitöltés mért nem változik a nyomaton tudja valaki?[#wilting]

frob

Szia, köszi, ennyit nem szánok rá, nekem is csak játék lenne, sima madzagos 3D nyomi az van, de vannak dolgok amelyket macerás azzal elkészíteni, főleg a piciknél kérdéses, meg ha valami nagyon vékony cuccot kell, szóval ritkán van rá szükség, de akkor működik frankón, és ez a lényeg!

Láttam lötyit jó árban alin, rpi lcd párosítás uv ledekkel nem gond, lesz egy kis idő majd foglalkozom tovább a témával
egyébként gondolkodtam hogy nem a pici lcd-t hanem ahogy más is írta egy nagyobb méretűt áldozok be rá, még is csak  legyen már egy jó nagy méret ha építek...

még 1x köszi!