Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez jónak látszik érdemes átnyálazni mire képes...
köszi![#taps]

000000000

Mágneses encoder 5mm mágnes elmozdulást érzékel a tengelyen (nyák alat van!)

RJancsi

Köszi, így már világos!

vjanos

Kommersz fejekkel és fúvókákkal nehéz 100mm/s fölé menni.
Régebben 70-80 körül nyomtattam 0.4-es fúvókával és 0.2 réteggel, amit még tartósan bírt és a mechanika is állta.

A gyorsulás többet számít a sok cikkcakk miatt.

Nagyon függ a nyomattól, ha az túl kicsi akkor hamar elmelegszik... ha nagyobb, ott lehet erőltetni a sebességet.

Egyújabbgépépítő

Szia Svejk!

Ha nekiállsz érdemes a 1.1.x "bugfix" snapshot-ot használni.

Az 1.1.9 -ben pont a nem lineáris gyorsítás hibás.

PSoft

Egyújabbgépépítő

Szó volt a visszacsatolt léptetőmotoros megoldásokról.
A NanoStepperből indultam ki.
A srác Mechaduino-ból indult ki.
Tett rá egy OLED kijelzőt, az alapparaméterek nyomógombbal állíthatóak.
Az Aliexpress-en kapható meg állítólag tőle lett eltulajdonítva.
Én annyit változtattam rajta, hogy a bemenetekre tettem opto leválasztást.
Ha valakit érdekel nagyon szívesen segítek, nemrég készült el 10 db NYÁK. Nem volt még időm beültetni.

Dakota25

Az 1.1.9.-ben rengeteg más is hibás. Két hét sz.vás után visszaléptem 1.1.8.-ra. Az megy szépen. (delta)

kaqkk007

Ez a cuccos közvetlenül a vezérlőre csatlakozik ? Ő a motormeghajtó ? Mik a határadatai ?

2vkx6unz

Az extruder olvasztási képessége jobban befolyásol. PL az UM2 24mm3-t tud maximum másodpercenként. Sebességre meg 300mm/s van gyorsjáratra megadva.
Az extrudálható térfogatból visszaszámolva 0,4mm-es fúvókával 190mm/s lehetne a sebesség. Nyilván ennek a sebességnek vannak egyéb korlátai is mivel a mechanikák többnyire ezt nem viselnék el. Intenzívebb hűtés is kellene, hogy az olvadék időben szilárduljon. Szóval ez (is) egy kellően összetett probléma...

Egyújabbgépépítő

Már jó ideje megy nálam az 1.1.9 minden gond nélkül. Egyedül az "#define S_CURVE_ACCELERATION" nem volt jó.
Igaz nekem egyszerű X-Y gépem van.

000000000

Mechaduino van nyomtatod?
Mechaduino hajtás hangra kiváncsi lenék mit produkál (vibráció) szempontbol a mocikon...[#wilting]

2vkx6unz

Engem érdekel!

Mennyibe kerülne a nyák?
Házilag beültethető-e a nyák? (forrasztópáka, csipesz)

Ha nem akkor mennyi lenne készre gyártva?

2-4 darab érdekelne!

Szalai György

A szomszédomban ennek két oka van.
Az egyik, hogy a zaj egy jelentős részét nem a motor keltette. Hanem a megvezetések highfos minőségű golyós lin. csapágyai.
Csapágycsere után szinte megszűnt.
A zaj másik része meg javarészt eltűnt egy próbából és 4cm XPS-ből felrakott hangszigetelő burkolat alatt.
Olcsó, nem ráz, és nincs hátulja, mert szellőznie kell. De a többi irányba zajárnyékol.
Jobb volna fejlettebb motorvezérlőkkel és lin. vezetékekkel eleve nem zajongani, de ez meg egyszerű, mint a . . . Pofon?