Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

A nagyja paramétert kinézed az LCD-ről, azt az alapján be lehet állítani.
Vagy Miklós esetleg nem tudná elküldeni a konfigot, ha még megvan neki?

000000000

000000000

Arm 32 ramps alá!

arm ramps......

mega2560 van egy gyenge pontja az 5v tápja 100..200mA max én tetem rá egy mp1584 dcdct azal nyugotaban használom az 1,5A is elbir lazán..[#eplus2]
mp1584 dcdc potit ledobtam rola az helyére 43K 805smd kell 5V lesz az out V....[#eljen]

000000000

Van hozzá javítót verziós panel is de le kell gyártanod RAMPS-FD v2..

ramps+fd v2

vagy

RADDS+board v1.5...1.6

Arm 32 vezérlős panel nyomtatóhoz van tengernyi verzió tipus el lehet bennük veszni melyiket válaszd ugyanúgy motor vezérlőkel is ami szintén nagyon fontos![#taps]

svejk

Azokat kijegyzeteltem, meg a Repetier-rel is csináltam mentést, de ugye az ördög a részletekben lakozik.
A gyártóját nem akartam zaklatni, de nyilván olvasta a nyafogásom és az éjszaka elküldte az eredeti forrást, ezúton is köszönöm Neki.

Az az igazság, hogy egyelőre maga a gép működése jobban izgat mint a produktumai.
Gyerekkoromban is így voltam a játékaimmal. :)

Ha megérted egy gép működését akkor sokkal nyugodtabban is mered használni.

Persze ma már egyre több olyan kütyü van amit nem is érthetünk meg paraszti ésszel és inkább lecseréljük ha valami baj van.

De azért nem adom fel, kipróbálom az AVRdude-t, majd még más esetekben is jól jöhet a tudás.

Egyébként a nyomtató most is teszi a dolgát a nyomat minősége az én igényeimnek egyelőre bőven megfelelne.

keri

Használ bárki 32bites nyomtató vezérlőt itt?

Én úgy látom legfeljebb a színes érintőképernyő miatt éri meg, mert a 8bites Marlinnak sem érzem a korlátait.

svejk

keri

Pedig hasznos egy nyomtató a műhelyben.
Amióta működik, csak elvétve veszem elő a többi gépem, mert mindent ezzel oldok meg.
Persze az első pár hónap csak az értelmetlen nyomtatásokra játékra, és csodálkozásra ment el, de most már kizárólag hasznos dolgokra használom.

s7manbs8

Így van, az a 8 bites Marlin azóta is tökéletesen pörög nálam is, mióta beüzemeltem x éve. Sőt újabb verziót se próbáltam azóta, mindent tud, ami kellhet.

PSoft

000000000

16..32 Lépésnél nincs sok értelme de használják a motor vezérlöket nagyobb felbontásalt is oda már kevés a 8bit mcu..[#rolleyes] előszeretettel használják pl a THB6128 is 128 felbontásban nyomtatókhoz ide már kell a számolás..
Hogy mi értelme Sajnos a Tcm21xx van egy hátrányuk nem adnak elég nagy áramot nagy ezért vannak analog meghajtok amik tudnak nagyobb lépés hogy még csendesen legyen THB6128...[#kacsint]

keri

Nektek is Boldog Új évet! [#integet2][#vigyor]
Nem tűntem el teljesen, csak rájöttem nem kell nekem annyit pofázni. Meg hobbira sem jutott túl sok idő.
Viszont Svejk nyomtató építése jó téma, meg én is akarok nyomtatni egy új nyomtatót, mert a régi kezdi megadni magát az entrópiának [#vigyor]

keri

Nem emlékszem, de vagy 64, vagy 128 lépéssel használom én is. Nem is a zaj miatt, de a motor vibráció látszik a felületi minőségen, viszont a felezett csúcssebességet észre sem veszem a gyakorlatban. Csak a gyorsjáratnál jött ki, de az meg nem zavar.

Most akarom újjá építeni a nyomtatóm. Akkor már TMC meghajtókat kap meg normál NEMA17-es motorokat, de az arduino az marad, legfeljebb kap egy jobban integrált alaplapot, amire nem kell ilyen segédpanel, meg jobb az elrendezése.

svejk

Egy kis helyreigazítás, én nem építek nyomtatót, hanem kaptam egyet cucailista megőrzésre.

És ha már így alakult akkor szeretném megérteni a működését az alapoktól.

PSoft

Mindenki a csendre vágyik a gépe közelében...:)

Miért nem üt már valaki össze egy szervós hajtású nyomtatót?[#nemtudom]