Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

A motor maradhat csak a vezérlőt kell rátenned... pont akkora a vezérlő. Onnantól úgy viselkedik a léptecs mint a szervo...

keri

Oké, biztos mozogna, de milyen pontossággal és rossz motorhatékonysággal?

000000000

2vkx6unz

Igen. Egy léptetőre van ráépítette a szervó vezérlő.

Ez is egy nyitott projekt, elérhető minden a neten.

PSoft

IdézEz is egy nyitott projekt, elérhető minden a neten.

Hol???

svejk

Játszottam az avrdude-al, hogy majd csinálok biztonsági mentést, de csak nem jött össze. :(

Pedig ennél szájbarágósabb magyarázat talán nem is létezhet.
De nekem Time Out-tal mindig leáll, vagyis el sem indul.

svejk

Terv az van.
Pici, 20 W-os mocik is vannak.
Csak a tuti szervovezérlő hiányzik, de előbb utóbb meg lesz.

000000000

Mit szeretnél kimenteni?
Az alap beállítás lcd menü vissza olvasható!
Az eeprom részt faszán kitudod menteni Repetier-Host eeprom szerkesztés alat fájlba is!
[#vigyor]

szf

Gyerünk muti! Nálam van helye, ha befér a Nema17 helyére csont nélkül akkor megyek érte.

svejk

"Ha egy hobbyban épített, pld. "klasszikus" marógépnél a 0.01 mm pályakövetési hiba, vagy pontosság minden további nélkül elérhető .."

Kinek van ilyen gépe?

Még néha Tibor45 is vissza-visszakanyarodik a léptetőkhöz.

Persze nem lehetetlen, a tintaköpködőket is megcsinálták a DC motorokkal.
Ott 180 LPI felbontású szalagokkal kezdték de a végén már áttértek a szinuszos jeladóra. Most nem tudom hol tartanak felbontásban azok a nyomtatók.

svejk

Azért elég fából vaskarika ez a step/dir-e szervo. :(
Az iparban én még nem találkoztam olyannal ami ne lenne visszacsatolva a mozgásvezérlőbe.

Persze az anyagmozgatástechnika az más oda jó ez is.
Meg nekünk hobbyra is...

svejk

Mekkora lehet egy PLA nyomtatónak a max. sebesség igénye?
Az extrudálás/megdermedés mekkora határt szab?

PSoft

RJancsi

Valaki homályosítson már fel, hogy is működik ez a "servo-stepper"! Azt látom, hogy a panelon van egy encoder chip. Ám a motor a panelra csak a szokásos 4 vezetékkel kapcsolódik. Akkor valahová külön kell egy enkóder ami a panelra van kábelezve, vagy a panel nem fizikai érzékelővel hanem elektronikusan "figyeli", hogy létrejött-e a lépés?