Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Kis "gyakorlás/tapasztalás" után kitalálható, mit is akart mondani aki fordította.:)

Így van, az idő...megoldja.

B.Zoltán

De csak azért nem tudom, mert még nem rakta fel a fiam nekem, mert én ebben nem vagyok jártas, vagy csak a kényelem, mert van akihez fordulhatok.

De most már tudom, és szeretném, ha felrakná nekem is.
Köszi, hogy bevágtad a képet, és hogy tud magyarul, bár már lassan mindent tudok az Angolban is.

B.Zoltán

Én a Petsfang egyenes változatát csináltam meg.

Kicsit átalakítottam kis ventilátorra, ami papír szerint több levegőt szolgáltat, mint a nagy , de cserébe zajosabb.

Hűtő ventilátor megoldások
Érdemes a videókba bele nézni, ahol az illető mutatja, hogy milyen koncentráltan nyomja a csipeszen lévő papírra a levegőt.
Annyi fajta van itt, hogy nehéz kiválasztani a legkedvezőbbet a sok STL file közül.

6:10-nél mutatja, hogy a vízfelszínén hogy alakul a levegő koncentrációja.

B.Zoltán

Az elején a "minden file letöltése" gombbal érdemes mindent  letölteni, mert nincs minden a file menüben.

svejk

Jó az a tesztmunkadarab amin mutatja a csóka a dolgokat. azt nm lehet letölteni valahonnan?

Egyébként meg kissé róka fogta csuka a dolog, mert ha még nincs rendes hűtésed nem tudod kinyomtatni ezeket a csuda légterelőket.[#circling]

keri

Nem kellenek ilyen csuda légterelők a jó nyomtatáshoz.
Simán a 40 vagy 50miliméteres ventilátor ferdén felrakva a munkadarabra irányítva a legjobb. Azt meg duct tape-el is fel lehet rakni [#vigyor]

keri

Sima kapton szalaggal tekertem körbe. Pár réteg kellő mértékben szigeteli a fejet.

Most van ebayes szilikon tok hozzá, az a legegyszerűbb.
Te is meg Svejk is kaphat egyet....mármint szilikon burkolatot [#rolleyes]

RJancsi

Köszi még egyszer! Kinyomtattam két példányban, jók lettek. PLA+, 0,2 mm rétegvastagság, 100 mm/sec, 200°C.

B.Zoltán

Ahogy Keri is írja, ezeket kitudod nyomtatni a hagyományos hűtésekkel is.

Én is elvoltam a kétoldali ultimaker hűtéssel 2 évig, csak néha éreztem a hátrányát, pl a hidakat soha nem csinálta elfogadhatóan.

PLA-nál nem olyan vészesek a hűtések. Az illető is a Pet-g emlegeti a másik videóban is.

Én csak az mondom, hogy ez a hűtés egy jó megoldás, mert nem hűti le a környezetét fölöslegesen, ami PLA-n kívül nagyon hasznos lehet.

Ha a vizes videóra gondolsz, az is benne van a linkelt filékben, vagy írd meg pontosabban melyikre gondolsz.

Én most egy ilyen típusú hűtőt nyomtattam, amit az illető 9:10-nél rak fel a nyomtatójára.
Ennek a vizes tesztje is ugyan olyan kis pontban nyomja a levegőt.

svejk

Megcsináltam a teflonszalagos bandázsolást, meg alulra még kapott 2 mm-es szilikon gumilemzt is a fúvóka köré.
Faca lett!!
A ventik indulásakor 205 foknál 2 fokot esik vissza de pár másorprec után vissza tud korrigálni 205-re.

Köszi még egyszer az ötletet!

vjanos

Nyomat hűtés...
Nemrég jött szembe ez: Berd-Air

Kis légpumpa, ami csövön és egy lyukacsos gyűrűn keresztül hűti a nyomatot.

Egy próbát talán megérne, kevesebb kábelezés, nem zörögnek a ventik a fejnél...

svejk

Biztos jó lehet az is.

Egy biztos ebben a 3D nyomattó technikában irtózatos nagy mennyiségű kísérletezés van.
Még mindig csodálkozom, hogy ennyire közkézre adták.

Tegnap mutatott egy kollégám profi nyomtatásokat, no azok nem semmik voltak.
Az ipari CNC-seknek lehet ismerős a Csobolyó Jani név.

vjanos

Lejárt néhány szabadalom pár éve az adott egy nagy lökést.
A következő években is várnak hasonlót, csak a poros technológia körül.

A név ismerős még nekem is, Facebook csoportokban szokott hozzászólni :)

B.Zoltán

No ez a teflonszalag nekem is tetszik, jobb mint a kapton szalag, mert rugalmasabb és rásimul.

Dakota25

Nagyon szívesen!
Két éve használom ezt a fajta bebugyolálást, eddig a legjobb. Én teljesen körbetekerem, az aljára és a tetejére is jut belőle szépen, csak a fej kúpja áll ki. Arra kell figyelni, hogy a vége fixen el legyen varrva, bosszantó, ha letekeredik, fityeg. Az utolsó pár centit betekerve, behúzva a coldend és a hotend közé ez nem fordul elő.
Fejcserénél kissé macerás, de ritkán cserélek. Olyankor egy sniccerrel hamar leműthető.
A fej lehűlésén túl kimondottan bosszant(-ott)a sok hőveszteség. Így az is jókorát csökkent.