Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

svejk

"és ez a lökött, 0.1+réteg vastagsággal nyomtatja tehát 0.4-el indul, " nekem úgy rémlik ez baállítható a Cura-ban.
(most nincs kéznél semelyik verzio)

B.Zoltán

Az első réteg a Gkodba 0,2mm , de 120% menyiséggel, ez bevált nekem.
Az asztal állítás meg papírlappal.

Most kíváncsiságból kinyomtattam a tár Gkodját, 100%, 200%, 300%-al.
Azonkívül, hogy a sarkok jobban kikönyökölnek nincs látható különbség a 100%-hoz képest.
Alapestben minden 20mm/sec, ez a 10x10 kockánál lehet, hogy kellett.
Ez így 60mm/sec sebesség, azt hittem sokkal rondább lesz.
Lehelne fokozni esetleg még a gyorsulást, az segítene, de én  inkább a külső héjat nem nyomtatom olyan gyorsan.

B.Zoltán

Ez az új Curában van így, mert a régiben (15.04) nem vettem észre ilyen gondot a beállításnál?

000000000

z0 ba ugye nem hagyod benne a papír vastagságot?
vagy vissza tekered koppanásig asztal csavar fúvóka koppanásig ... vagy marlinba z- offszet néven is vissza lehet írni ha be van kapcsolva akor lcd menübe is ott van![#vigyor]

000000000

keri

Nem tudom egy ideje már így van, de tényleg nem volt mindig ez a hiba, illetve ritkán nyomtattam 0.1mm kezdőréteggel.
0.3-al kényelmesebb, csak akkor nem lesz olyan szép az alja.

keri

Én fotonikus összehasonlító kalibrátorral állítom (szemre)
Nagyon jól látszik hogy mikor érinti az asztalt és hallatszik a mikrokapcsoló kattanása.
Gyakran nem kell állítanom, csak ha belenyúlok a szerkezetbe, amúgy tartja a beállításokat.
Már vettem egy BlTouch szenzort, csak kéne hozzá építeni egy nyomtatót [#rolleyes]

000000000

2x végigtolom a 4 sarokra az asztalnak a fejet az utolsó kör azt ellenőrzöm az üveg és a fúvóka össze érnek e ha fejhez kel nyúlni max aktor szintezek újra de amit akarok optikai szintező az is csak manuális beállításhoz lesz abba jobban bízók mind állandóan korrigálja a Z az auto level..[#eljen]

keri

Igen, én is hasonlóan.

PSoft

Kinél, hogy néz ki pld. egy ilyen, retraction test?

20x20 mm-es a talpa mindegyiknek...PLA.
Az első képen a tegnapi, a másik kettőn, kis baxogatás után a mai eredmény.
Biztos lehet még a Cura-ban(is) "tekergetni" valamit, de nekem így már akár...jó is lehet(ne).:)

svejk

rakd már fel a tárba az STL-eket, nincs nekem idegrendszerem ezekhez az oldalakhoz... no meg fehér PLA-m sincs így nem tudok benevezni :)

000000000

Ez még itt tekerget valamiket ezel kapcsolatban!

svejk

Ha már STL.
Valakinek esetleg közkinccsé tehető egyszerű, egy anyagból kinyomtatható autó modellje?
Lényeges, hogy ne több darabból álljon.

000000000

PSoft

Itten van-e!:) Válogasd ki...

jahhh...

Ott a Porsche is, de...berregni nem fog.[#vigyor]