Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Kicsit piszkáltam még a Cura-t, meg is találtam...mitől nőttek a "szőrök".:)

szf

PSoft

Visszakérdezek...
(aztán, majd mondom)

Nálad, milyen pl. az első képen levő "teszt"?

B.Zoltán

Milyen távolságú ez a híd?

szf

Semmilyen. Jelenleg nincs rá kapacitásom, hogy kipróbáljam.
De szívesen tanulok.
(Ez most komoly semmi trükk)

Thowra

Az átidalt rész (oszlopok közt) 56mm

PSoft

Régebben, nyomtattam "Z" emeléssel, akkor előnyösebbnek láttam, jobbnak tűnt akkor az a nyomat. (egyszer, veled is beszélgettünk róla)
Közel sem volt azon a nyomaton ennyi visszahúzás mint ezen az erre kihegyezett teszten van.
De talán, ez általában is igaz.

Gyakorlatilag nem csináltam mást mint elvettem a "Z" emelést, most anélkül van a szál visszahúzás.

svejk

Nekem volt Z emelés? Szerintem nem.
Mennyi szokott az lenni?
Gondolom észrevettem volna, ha rángatózik z-ben a fej.

B.Zoltán

Jó a hűtésed, én is kipróbálom.

szf

Szerintem te nagyon jól finomhangoltad a sebesség-hűtés-visszahúzást. Bizonyos esetekben "Z" mozgatása szükséges én gyakran használom. Bár ilyen jellegű tesztet még nem hajtottam végre.

PSoft

Nem tudom, de valószínű nem.

Ugy gondolom a "Z" emelésnek "átlépéskor" lenne inkább jelentősége, egy még nem jól optimalizált/beállított nyomtató esetén, hogy a fúvóka esetleg ne ütközzön átlépéskor,és ne lökje el a nyomatot.
Ebből számomra az következik, hogy nem szoktak a rétegvastagságnál nagyobb értéket adni emelésnek.

Az egy rétegvastagságnyi emelés, még nem jár olyan látványos "rángatózással".

Thowra

Ez egy kísérletezős nyomtató (Anet A8), a 3. féle hűtés készült rá. Érdeksségként felhívom a figyelmet az X tengely jobb oldalán utazó motorra. Az ellensúly miatt sokkal stabilabban nyomtat [#nyes]
Ez a hűtő van a komoly gépen is:

PSoft

Lehet, nem tudom, de...sok-sok órát írhatnák a  virtuális munkalapra a "gépbeállítás" rubrikába.:)

B.Zoltán

Svejk, ilyesmi autóra vágyik a srác? Gurul is rendesen :)

svejk

Jobb ha egyben van mindene mert még épp csak 3 éves.