Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

ezekbe már pin álapot is kérdezhető M kodbol is fejlödik ez...

000000000

E3D V6 LITE verziom (kissebb) van egy 40x40x10mm 2000rpm venti van elölte még rajta de bőven kiszolgálja a e3d pla foglalatba van de nem panaszkodik nem lágyul meg sem még nincs mount a ventin sem azzal még jobb a terelés!

vadember

Mondjátok már meg, hogy miért kell hűteni a fejet, ha ugyanakkor fűteni is kell?

vadember

Sejtem már. Csak a  bordás részt kell hűteni, hogy ott még merev legyen a szál.

RJancsi

Így van, hiszen az adagolásnál a még merev szál a "dugattyú" ami az olvadékot a fúvókán kipréseli. A másik ok, hogy bowdenes gépeknél a teflon cső vége (amiben a filament mozog) ne melegedjen túl. Hiába hőálló, sokáig nem tesz jót neki a 200-250°C.

keri

Na, hiba nélkül megy az 1.1.9-es Marlin. Sőt kifejezetten jól összerakott ez a FW. Gyors, gördülékeny. Hibát még nem találtam. Mintha a léptető vezérlés is magasabb frekvenciára lenne képes, de ez nem biztos.

keri

Mondjuk ez a része kevésbé zavar [#vigyor]
Szerintem a régebbiben is lehetett ilyet csinálni, bár nem próbáltam, de a parancskészletben ott volt. PIN lekérdezés és vezérlés.

keri

Így van, különben visszaolvad, és ott dermed meg, és ettől beragad az egész.
Úgy nevezik hogy heatbreaker, azaz egy viszonylag rövid csőszakasz egyik vége hideg, a másik meg meleg, így elkerülhető ez a kellemetlen jelenség.
Csináltak hűtés nélküli konstrukciókat, de valamiért nem terjedtek el.
Bizonyos anyagoknál működik hűtés nélkül, de a PLA nagyon szereti.

PSoft

Idéz...a teflon cső vége (amiben a filament mozog) ne melegedjen túl. Hiába hőálló, sokáig nem tesz jót neki a 200-250°C.

Ennek ellentmondani látszik az E3D v6 lite6 megoldása.
A teflon cső végigfut a bordás testben,és a fej kb. felénél illeszkedik a vége a fúvókára.

Mióta e szerint átalakítottam az enyémet, elfelejtettem hogy pl. mi az a...dugulás.
Pedig sokat -sokszor nyolc/tíz órát- megy a gép.

szf

Nálam a tefloncső a fúvókában kb 3mm-re bent van. Jelenleg 17 órája nyomtat. Kb 1 éve használom így és szépen dolgozik.
Tefloncsövet kell belerakni és nem valami utánzatot.

Devecz Miklós

Erre most jöttetek rá?
Én már régóta így készítettem az adagolókat. [#wave]

PSoft

Több mint fél éve használom így átalakítva.
Azóta dugulás miatt, nem kellett szétszednem.(no meg, más miatt sem)
[#wave]

PSoft

Teljesen igaz, sok múlik a cső milyenségén.[#eljen]

Devecz Miklós

jau5ccsn9

Üdv mindenkinek!

Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de megígértemm egy ismerősömnek. Nem tud szerezni az autójára hátsó lámpabúrát és az az ötlete támadt, hogy be kellene scannelni és 3D nyomtatóval kinyomtatni. Meg lehet oldani? Van olyan filament, ami jó lehet?

Köszönöm a válaszokat!