Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Mindig vastagabb ami kijön a levegőben lógva.
A furatot mérd meg. (nekem van fúvóka mérőm)
A gyengébb minőségűek sem nagyobbak 0.05mm-el. A jobbak pedig jóval ez alatt vannak.

Nyomtatást nem befolyásolja annyira ez az eltérés.
Sőt érdemes lenne kipróbálni, hogy  extrudálási szélességet 5-10%-al nagyobbra venni a fúvóka méretnél. Szerintem javítaná a felület minőségét és a rétegtapadást is.

keri

Lehet hogy velem is ez lesz, de olyan jó érzés vásárolgatni ilyen kütyüke az e-bayen [#nyes]

PSoft

Nem mértem, de úgy gondolom, mindenkinél nagyobb a kinyomott szálátmérő a fúvóka névleges méreténél.

Az én meglátásom szerint, a nyomással átpréselt, olvadt filament a fúvókát elhagyva "dagad" valamennyit.

Devecz Miklós

Nekem van egy marokkal. [#wave]

svejk

Én ugyan még nagyon fű vagyok ehhez a 3D nyomtatáshoz, de nem is értem mire való ez az auto szintezés.
Ha valaki nem tud 3 vagy 4 egyszerű csavarral beállítani egy asztalt az már akkor elég gáz.
Ráadásul csak akkor kell megismételni ha a fejhez nyúlsz.
Jellemzően nem az asztalon fekvő felület suokott  egyébként sem a sarkalatos pontja lenni a nyomatnak.

Miért jó a szoftverrel számoltatni azt ami be lehet állítani mechanikusan?

svejk

No akkor kezdj el csomagolni...
Egyébként is kérdezni akartam már, hogy a kopó alkatrészekből nem-e maradt ki cuccod.
Pl. extruder fűtőpatron, fúfóka, stb...Tényleg mi romolhat még el ezeken?

svejk

Talán még a thermisztor a sérülékeny ha babrálja az ember a fejet.

Devecz Miklós

Van:

30x30 ventilátor
fúvóka
termisztor
patron
fűthető asztal
összekötő menetes szár, teflon betéttel

stb. (meg kellene néznem mi van még)

KBalázs

Hőálló üveg jó lehet szerintetek teflon helyett?

Devecz Miklós

Elvileg jó lehet, de az alu-üveg hőtágulás beleszólhat.

RJancsi

Az Ender 3 nyomim még alig 2 hónapos, de a 24V-os extruder hűtő ventilátora már csapágyasra lett hajtva. Időnként éktelen ronda hangot kezd kiadni és úgy remeg, hogy a nyomaton is meglátszik. Ilyenkor rutinosan megpöccintem a rotor közepét és egyből elhallgat. Már megrendeltem az utódját, remélem egy-két héten belül megjön. vajon meddig bírná, ha a"szuper" kínai golyóscsapágyas megoldás helyett sima kerámia csúszócsapágya lenne?

PSoft

Szerintem a tapadás nagyobb ellenség. Talán, azért jobb a teljes hosszban teflon csővel bélelt vezetőszár.

KBalázs

Valami gumitömítést tenni a hideg oldalra, az kirugózza a tágulást például. Van nekem pincében üvegcsövem egy csomó féle, meg kell nézzem milyen átmérôk vannak, de lehet köztük jó. Ha jól tudom hôállóak, tehát kicsi a hôtágulásuk, nem pattannak el ha az egyik végüket hevítik.

PSoft

Úri huncutság.[#nyes]

PSoft

Ha nem is kerámia, de egy "home made" teflon persely is ráverhet a kínai szutyokra.[#vigyor]
Egyébként, a kínaiakban bronzpersely szokott lenni.:)