Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Bowdenes extrudernél tényleg fontos a tapadás (súrlódás). De ha az extruderen van a tolómotor, azon a pár cm egyenes szakaszon nem hiszem hogy sokat számítana miben megy a filament. Nyilván az nem mindegy, hogy az olvadék könnyen ráragad vagy sem, ha addig vissza tud olvadni.

szf

Van egy ilyen probléma.
A képen látható, hogy a furat felett nem tölti ki rendesen. Pedig 100%-on van a kitöltése.
Újra generáloztam az extrudert. És nem változott.
Mi lehet a baj?

RJancsi

Lehet, hogy ott a tárgy valamiért nem "tömör". Már az STL-ben sem, így a szeletelésnél ott üresen hagyja.

keri

Türelmetlen voltam és már megrendeltem [#rinya] de azért köszönöm. Legközelebb téged kérdezlek.

PSoft

Még az este elindítottam...

Lesz ami lesz alapon utána...le is feküdtem.:)
Ez nőtt ki reggelre a tükörlapból.
A rácsos kocka élhossza 75 mm.
PLA-ból, 0,2 rétegvastagsággal rakta össze, "Z" emelés nélkül.

keri

Mert hulladék a mechanika. [#vigyor]
De még ez sem lenne gond, viszont ha szép alapréteget akarsz, akkor már nagyon is érzékeny lesz.
Nekem konkrétan az üveglap deformálódásával van bajom, ami a fűtés miatt az általam kívánt pontosságnál már probléma. Ha legalább 0.2mm-el nyomtatsz 150%-os flow-al akkor már nem.

szf

Én rajzoltam. Tömörnek kellene lennie.

RJancsi

Nagyon élesen válik el a tömör és a hálós rész. Még ha tömörnek is rajzoltad, lehet, hogy az STL konvertálásnál a CAD valahol "nyitva hagyta" a felületet. Ott meg beszökik a levegő. [#awink] Próbáld meg az STL-t megnyitni, ne a szeletelővel hanem CAD-del. Akkor talán kiderül mi a hiba.

keri

A sima bronz csapágy is évekig bírja...ha nem kínai [#vigyor]

Lomexnél szoktam venni ventilátorokat. Van mágneses lebegtetésű, meg HTLS csapágyas (lehet hogy a kettő ugyan azt jelenti, csak más gyártónál). Még egyik fajta sem hibásodott meg nekem.

keri

A kínai ipar olyan előrehaladott, hogy golyóscsapágyból is tudnak ilyen rosszt csinálni [#nyes]

Kínai bronzcsapágy ellensége viszont az hogy még újkorában leveszem a matricát odacseppentek egy csepp 80W90-es hajtómű olajat, és attól extrém módon megnövekszik az élettartama.

Lehet hogy a kínaiak is rájöttek erre, mert mostanában úgy gyártják, hogy ne lehessen hozzáférni a tengelyhez.

keri

Előfordul, hogy ha sűrű a retrakt, hogy az első pár mm-en nincs anyag, vagy azért mert kifolyt, vagy azért mert késleltet az extrude, mert mondjuk bowdenes és lassabban növekszik a nyomás mint ahogy elindul. Ez általában nem feltűnő, mert a szeletelő a belső rétegen kezdi.
A Cura-ban van lehetőség retrakt után extra anyagot extrudálni, ezzel lehet kompenzálni ezt a jelenséget.

Tovább csökkentheted, ha kisebb gyorsulást és sebességet állítasz, vagy a falak nyomtatási sorrendjét, vagy optimalizálásán módosítasz.

PSoft

Amikor a Repetier ezt közli velem....(narancssárga mezőben)

Mi is a baja a szeleteléssel, mi nem ok?
Megcsinálja, a szeletelést,-Cura is, Slic3r is- ki is nyomtatja, de ezt az üzenetet nem igazán tudom értelmezni.

000000000

Milyen e3d keresel bovdenes vagy direk mert már erre is külön alkatrész gyártanak hozzá![#vigyor]

Dakota25

Valahol hiba van a mesh-ben, a háromszögletű primitivek nem összefüggőek, nem folytonosak.
Pl., ha Openscadban szerkesztesz, és nem egyesítesz "union"-nal két elemet, csak egymás mellé teszed őket, akkor két vagy több mesh lesz a kész objektumodban.
Ez nem feltétlenül okoz hibát. Csak nem elegáns.

000000000

Modellen van valami nyitott szegmens olyan mind(2d nyitot vektor) ami őneki hiba forrást jelen optimalizálni kell az stl erre vannak programok amik meg gyógyítják az ilyen nyűgökét![#eljen]