Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

dtb

keri

Ez több éves hír, és csak a lényegét nem írták le.
Uborkaszezon van az INDEX-nél.

Ez a duma, hogy nem rétegekben képezik le jó marketigngszöveg, de természetesen ugyan úgy rétegekben képzik le. A nagy különbség ott van, hogy az a membrán amire világítanak, oxigén áteresztő, és olyan fényre keményedő gyantát használnak ami ettől nem köt meg a membránon.

Hagyományos UV-s nyomtatónál, levilágítanak egy réteget 5-10másodperc alatt, felemeli a tárgyat, hogy elváljon az edény aljától, majd visszateszi, és világítja a következő réteget.

Ennél a Carbon3D technológiánál nincs szükség erre a leválasztásra, hanem folyamatosan lehet világítani a rétegeket és egyenletesen kihúzni a gyanta tároló edényből, és ennyivel gyorsabb. Illetve így időveszteség nélkül tetszőleges rétegvékonyságot lehet használni.

hea5er4w2

Sziasztok!

Nem olyan rég szereztem be egy Ender3 nyomtatót, a problémám a következő lenne, az asztal szintezés, mégpedig hogy görbe az asztal, gondolom a hő hatására az alu lap meghajlott, ugye ki papirozom enyhe szorulással a négy sarok pontot középen pedig kb 0.1 el följebb van, lötyög a papir, gondoltam hogy rendelek másik Bed-et, vagy beviszem a melő helyre és síkba felmarok belőle pár tizedet, nem tudom küzd e valaki hasonló problémával, vagy tudtok e tanácsot adni, vagy valamiféle tippet.

MoparMan

így azért egy fokkal jobb... [#kacsint]

hea5er4w2

000000000

Ha zavar felveheted az asztal hibáit szoftveresen vagyis nyomtatáskor korrigálja a z tengelyt ezt auto bed levelnek is hívják ehez kel egy szenzor BLTouch pl és a firmwarbe bekapcsolni ezt a támogatást ha nincs élesítve!
Ajánlatos ezt fűtőt asztalnál meg tenni az a végleges deformáció nyomtatás kezdete!

000000000

szf

Miután beszéltünk újból előjött.
De egy kis tuning megoldotta.

B.Zoltán

Mi volt a gond, ha nem titok a konditartóval?

000000000

Kipróbáltam, nekem is van, de leszereltem mert jobb ha az asztal rendesen be van állítva.

PSoft

Ahahhhh...

Ezen, én is átestem.:)
Sokáig így volt nálam is, aztán valamiért szétszedtem az extrudert.
A sárgaréz "ricnis kereket" vizsgálva olyan volt, mint egy leátmérőzött fogaskerék.
Egy kellő profilú tűreszelőt választva, végigtoltam a fogközöket úgy, hogy éle is legyen minden fognak.
Így összerakva, megszűnt a jelenség, utána már...nem volt szükség a pót rugóra.
A fogak éle faszán tolja a filamentet, nem csúszik meg, se oda, se vissza.:)

RJancsi

Nekem is Ender 3 van. Ahogy Cree írta, melegen (legalább 60°C-on mérd meg az asztalt! Hidegen nekem is púpos, de 60°C-on kiegyenesedik. A másik, hogy az indító layert akkor is érdemes legalább 0,3 mm-re venni, ha egyébként 0,1 (vagy 0,06) mm rétegvastagsággal nyomtatsz. Így az első rétegnél biztosan nem ér le a nozzle és a második rétegnél már sík lesz a felület. Amit még javaslok, a papír helyett használj háztartási alufóliát a szintezéshez. Vékonyabb és egyenletesebb vastagságú mint egy normál 80 grammos papír.

B.Zoltán

Nyomtass 3mm-es üveglapra, vagy növeld meg az első réteg mennyiségét legalább 120%-ra.

Meleg asztal és fúvókánál ellenőrizted azt a görbületet?
Nekem az Ultimaker nyomtatónál olyan görbe az asztal, hogy az üveglap alá simán alámegy egy papírlap középen, de  semmi gond nincs, ha üvegre nyomtatok.

PSoft

Az elején még én is hajlottam rá, -hú de fasza- már szedtem is össze hozzá cuccokat.

Aztán menet közben, rájöttem arra én is, amit [#66@svejk] is írt már lentebb.:)
[#t9p21038#]

RJancsi

Kipróbáltad a Creality fekete üvegszálas lapját? Mik a tapasztalataid? Én csak arra nyomtatok, de az első időben tökéletes tapadást hamar elfelejtette. A sima iskolai ragasztóstift csodákat művel. [#awink]