Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Semmi gond, én is diszlexiás vagyok, fel sem tűnt [#rolleyes][#integet2]

RJancsi

Igen, de hogy "normalizálódjon" a helyzet, nem szoktam egyből elindítani a nyomtatást, hogy majd csak felfűti magát a gép, hanem bekapcsolás után kézi vezérléssel előfűtöm a fejet és az asztalt is. Amikor az extruder már meleg, kézzel még egy 5-10 cm (olvadt) szálat is ki szoktam nyomni a fejből, hogy a nyomtatás kezdetén tuti ne legyen szakadozott, még keskeny brimnél se. Amikor már beállnak a hőfokok akkor indítom a nyomtatást. Ezért nem szoktam a programból állítgatni a hőfokot, végig ugyanazzal megy.

RJancsi

A "jobb" infrák tudnak (legalábbis fémen) csak érteni kell hozzá és mérés előtt beállítani acéltárgy emissziós értékét. De ha gyakran kell valamit mérni, egyszerűbb a fémre ráragasztani egy kis matt fekete lemezdarabot, vagy mattfekete festékkel rákenni egy pár centi átmérőjű pacát.

000000000

Nem használok ragasztót sem. Csak üveg lapra nyomtatok.

000000000

Mindenfajtát kipróbáltam, mindenről lemondtam. A négy csavarokat jól meghúztam, beállítottam az asztalt és már több mint fél éve jó. Minden nyomtatás után ellenőrzöm.

Szerintem jobb több órát beállításra tölteni mint ezekkel foglalkozni.

000000000

Elsöre és igy próbáltam sima üvegre pla 60c asztalon 50...60% kitöltésnél nem vált el az asztalról a nyomat sem meló közben de 90..100% kitöltésel 2...3mm magas nyomatnál leszakadt a nyomat (perdült) a feszültségtől most kapton ugy látszik jó az is de utálatos mert sérülékeny!

keri

Én is így csinálom, bekapcsolom, indítom az előfűtést, de ettől még lehet mást állítani a programban. Ez nem akadályozza meg hogy változtassam programból a hőfokot.

000000000

igaz amit látsz az a tutibb vizuális...[#nyes]

keri

Igen, de ha befested akkor már nem fényes fém [#integet2][#vigyor] Úgy az enyém is tud jól mérni, de egyszerűbb elővenni a multimétert a kettős fém szenzorral.

000000000

Ha jolátam 15 cura automatikus felfütés... 3.6 nincs is kész scriptek start/end pl?[#wilting]
Start gcode
M190 S{print_bed_temperature} ;Uncomment to add your own bed temperature line
M109 S{print_temperature} ;Uncomment to add your own temperature line

000000000

"Ha nagyon vacak lesz, csinálok magamnak jobbat."

Én sem voltam megelégedve amiket vettem, és csináltam egy egyszerűt ami nagyon pontos volt. Azután döntöttem utolsó döntést ami az volt hogy semmi sem kell.

keri

Szerintem ez pont ugyan úgy működik mint a régiekben.
A felfűtést még a start script előtt végrehajtja.
Beállításokban meg lehet adni, hogy mennyi legyen a kezdőrétegnél az asztal és a fej, meg mennyi a többi rétegnél ugyan ezek.

Ettől függetlenül a scriptbe is beleírhatsz ilyeneket, ha akarsz, de felesleges.Ezek az anyaghoz rendelt paraméterek alapból.

B.Zoltán

Egy érdekes videó, hogy hogyan változik a PLA szakítószilárdsága különböző hőmérsékletű nyomtatáskor.

szf

Ma reggelre....

Devecz Miklós

Ez mi? [#csodalk]