Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Nekem akkor szokott "elmenni" a szintezés, amikor lusta vagyok a 4 iratkapcsot leszedni az üvegszálas asztalborításról és a gépen kezdem lefeszegetni a nyomtatot. Ha túl sok ragasztót kentem fel és nehezen jön le, akkor esélyes, hogy valamelyik sarok elmozdul. Meg is érdemlem, szintezhetek újból. De ettől még máskor is megcsinálom. [#guluszem1]

szf

Ugyanezt csináltam én is.
De nem lett jó.
Összeraktam és elindítom nem jó.
Kicsit meghúztam magam felé a kart és olyan lett mint én.
No ezért került oda a rugó.

B.Zoltán

Eddig még nagyon jól működik még ABS-nél is, néha áttörlöm szesszel.

Még nem kell ragasztózni, így is csak ha meghajlítom úgy tudom leszedni, mivel a spatulát nem szívesen használom.

szf

Extruder rugója megöregedett.

RJancsi

ABS-t még nem próbáltam, PETG-ből talán 30 dkg, PLA plus-ból kb. 3 kg ment át rajta. Nekem az is bevált, hogy PLA-nál felfűtöm (kézi beállítással) az asztalt 80°C-ra. A nyomtatás kezdetekor a g-kódból visszaállítja 60°C-ra, de mire lehűl az asztal már kész az első réteg. A magasabb hőfok miatt viszont jól odaragad. Eddig még egyszer sem vált le a hőtágulás (kisebb hőfokra hűlés) miatt.

PSoft

Nálam, nincs alulap.
A fűtés, közvetlenül az 5 mm vastag tükörlap alatt van.
Így nálam az 5 mm vastag üveg az etalon felület, ami igaz is.
A fűtés, semmilyen mérhető vetemedést nem visz a vastag üveglapba.
A gagyi rugókat is kicseréltem az általam kigondolt szilikon rugókra.
Így nincs asztallap mászkálás/állítgatás, még feszegetés után sem.
Pedig gyakran kell feszegetni ha mindjárt le akarom venni, qrva jól tapad a nyomat, a ragasztó stifttel.:)

B.Zoltán

Én azért nem vagyok ennyire termelékeny.

000000000

hall szenzoros az is visszatérés nem olyan pontos rés optos jobb szerintem!

000000000

Igy van az üveg igénytelen ilyen szempontból az sik és kevésbé tágul is de rossz hövezető ( alul asztalt hőszigetelni kell) de 4..5mm még a leszorító sem csavarja melegen el...[#eljen]

000000000

RJancsi !

[#t9p21120#] fel tudnád nekem rakni a te 3.6 config mappát tömöritve? cnc ftp vagy ahová könnyebb neked!?[#wilting]
köszönöm elöre is![#vigyor]

B.Zoltán

Igen, az üveg 3-4 fokkal kevesebb, mint az alu asztal, ezt rá kell számolni a beállításkor.

RJancsi

Küldtem privát üzenetet. [#wave]

PSoft

De vajon, van-e olyan "szentírás" az asztal hőmérsékletére, amely nem enged meg 3-4 fok differenciát?[#nemtudom]

RJancsi

Még a nyomtatóval való ismerkedés elején én is kérdeztem, hogyan lehet a termisztort kalibrálni, mert többet mutat az asztal tényleges hőmérsékleténél. Aztán rájöttem, hogy az asztal alja (csupasz alu) olyan meleg mint amit a kijelzőn látok, de a kb. 1,5 mm-es kompozit asztalborítás jó hőszigetelő, kb. 4-5 fokot elnyel.

PSoft

Ezt tudom én is, épp ezért, nem is erre irányult a kérdésem.:)