Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ih7fm6t23

Nem tudom, hogy ide is beírhatom-e. :)

3D nyomtató alkatrészek eladók:
- 24V-os 40x40-es fűthető tárgyasztal üveglappal, mágneses fóliával - 20e
- Vékony és vastag rudak:
-- 6db 33,5cm x 8mm
-- 2db 35cm x 8mm
-- 15db 26,5cm x 6mm
Várok ajánlatokat a rudakra, passz mennyi lenne, mindent meghallgatok.

xhadp99yn

Sziasztok!
olvasom meg látom hogy kell hűteni a munkadarabot de mennyivel minél hidegebbel vagy amit bír a pici pc venti?

B.Zoltán

Nem kell túlhűteni sem.
A PLA-nál szinte alig kell hűtés, csak az áthidalások, és a úgymond könyök részek miatt igényelnek több hűtést, hogy ne kunkorodjon fel.

s7manbs8

Hogyne, még az eszterga, rúd, hossz, átmérő és egyéb topikokba is, hiszen minden szóra lehet asszociálni és lehet van olyan hülye itt, aki csak egy topicot olvas és pont ezeket keresi. :)

B.Zoltán

A kis ventik elégségesek, hogy a levegő milyen koncentráltan éri a nyomatot, ott van különbség.

Ha pont szerűen éri, olyan esetben lehet csökkenteni szerintem a ventilátor fordulatát, de ha gyorsan nyomtatunk, akkor viszont lehet, hogy kell az a hűtés.

xhadp99yn

értem
mert van ez a kütyű peltier azt arra gondoltam alkalmazom de max meg kapja a nyomtató hűtőbordája

keri

Meg kell találni az optimumot.
A hűtés jót tesz a minőségnek, de ha túlhűtöd akkor a szilárdság romlik.
Főleg kihajlások és hidaknál nélkülözhetetlen.

Rabb Ferenc

Miért akarod túl bonyolítani? A világon több millió hobbi felhasználónak a gépén elegendő egy 40-60mm-es ventilátor. Ezek teljesítmény felvétele max 1-2W. És pont jók/elegendőek a feladatra.

A hasonló méretű Peltier egyik oldalán hűt ugyan, de a működéséhez felvesz 30-50W-ot amit a másik oldalon egy jelentős méretű hűtőbordával és a hozzá tartozó emberes ventilátorral kell elvezetned.

Szerinted megéri?

B.Zoltán

Ha jól tudom ezek fogyasztása nem kevés, nekem egy 30mm-es ventilátor hűti a bordákat, még 245 foknál sem volt gond vele.

Nem érdemes ezt túlbonyolítani, szerintem.

RJancsi

Na, elkészült a "mű". Elnézést az életlen képekért, de a telefonom lámpafénynél elég nehezen találja meg a jó fókuszt. Valahol minden kép éles, leginkább a terítőnél. [#nyes]
Amin csodálkoztam, hogy a menetek/anyák kicsit húzósan de simán összetekerhetők voltak. Recsegés és lötyögés nélkül pont jól. A hengerek/dugattyúk felületét 200-as papírral kicsit meg kellett csiszolni, mert túl szorosan csúsztak egymásba. Csiszolás után pár csepp paraffin olajat kapott, remélem a PLA nem duzzad meg tőle... És még működik is! Holnap világosban megpróbálok videót is csinálni róla.

xhadp99yn

köszönöm az észrevételeket csak informálódtam

000000000

Legrosszabb verzió ha túlhűtés nagy a réteg összesem tapad ez elég kárt csinál a nyomatnál...[#circling]

RJancsi

Csak nem bírtam ki, itt látható a videó.
Remélem meg tudjátok nézni! A fordulatszám szabályzás elég béna, egy sima lefújó pisztollyal próbáltam a nyomást stabilan tartani. A lényeg, hogy forog! [#nyes]
Még egyszer köszönöm B.Zoltánnak a lendkerekek "kitöltését"! Ahogy mondani szokás, nélküle ez nem jött volna össze. [#worship]

B.Zoltán

Nagy a kísértés, hogy csináljak egyet én is a fiatal korosztálynak.
Nagyon jól megy, de még bejáratós, a KGST autókat is be kellett járatni, utána mentek már jól.
Ez is majd ha bekopik, akkor "egy pöccre" indul :)

A kitöltést szívesen, máskor is. De majd megtanítalak halászni [#vigyor]

RJancsi

Sajnos (?) a hengerek be/ki ömlő nyílása és a két oszlopon levő beömlő nyílások is csak kb. 3 mm-es lukak. (Furat lenne, de hát nem fúrással készültek.) Ezért nagyon szűk az a szögtartomány, amikor legalább az egyik henger beömlési pozícióban van. Kicsi az esélye, hogy "magától" elinduljon ezért kell egy kicsit megmozdítani. De már jár az agyam, hogy tervezek/nyomtatok az egyik tengelycsonkra húzható szíjtárcsát, és akkor valamit meg lehet hajtani a masinával. Mint a régi Wilesco gőzgép makettnél ahol mindenféle makettet (szerszámgép, mezőgazdasági eszköz, komplett vidámpak) lehetett hozzá kapcsolni.