Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Egyújabbgépépítő

MARLIN 1.1.9 -ben már nem csak lineáris gyorsítás van.
Nekem nagyon sokat "szelídített" az irányváltásokon.

#define S_CURVE_ACCELERATION

000000000

szia!
Most nálam ezek az értékek elég nagyok amit mondasz holnap kipróbálom amit ajánltál!

DEFAULT_MAX_ACCELERATION is érdemes kisebbre venni?

000000000

mach3 is van ilyen most szakszerüben amit mondasz gyorsítás/ lassitás...(usztatás)
kipróbálom!
köszi

B.Zoltán

Az eredetileg beállított 3000-t csak addig használtam, amíg nem tudtam, hogy lehet állítani.
Szegény nyomtató volt, hogy majd szétesett a hirtelen irányváltásoktól.
Ha frissítve lesz a nyomtató szoftver, akkor leveszem a én is a Defaultot 1500-ra, hogy ne kelljen mindig tekergetni bekapcsolás után.

s7manbs8

A Default jerk 20 érték elég durva, azt vedd le persze a géptől is függ, mit bír el, de ha leveszed mondjuk 5-re, akkor nem hullk szét a gép meg nem fog téveszteni emiatt legalábbis.

A gyorsulás is lehet sok az a Max 9000 meg a 3000 is mehet lejjebb, kipróbálod aztán meglátod hogy mozog.

000000000

RJancsi

Alacsony költségvetésű aprító. Mindenki döntse el, megéri-e megépíteni...

000000000

Nyomtatási méret nagyobb 0.5mm mivel lehet kompenzálni firmware?

RJancsi

Az én gépem "gyári" (Creality Ender 3), aminek a szoftverébe nem tudok belenyúlni. Nyomtattam egy próba kockát, megmértem, és azóta tudom, a 3 tengely mekkora méretarány tényezővel "csal". A Cura szeletelőt használom. Ha valami pontos alkatrészt kell nyomtatnom, mindhárom tengelyre megadom a méretarányt így pár század mm-re pontos lesz a végeredmény.
 [#t9p19355#]

000000000

Igen ilyesmin kellene kalibrálnom!
A mechanikai visszatérések pontosak (órázás)...
Valami szoftveres elszámolás van még...

000000000

Kordinára rendszer ugy látszik ok...
A gyorsulási adatokat visszás vetem jóval lágyabb a mozgás ez jónak látszik!
Nincs mese exrudert kell cserélni 7mm kerék kivitelre mostani nem egyenletes a kihagyások gömbön ezek nyoma szál behuzása nem egyenletes ha a szál feszes...

B.Zoltán

Örülök, hogy alakul a nyomtatód.

Nekem is érdemes lenne már frissíteni, mert még mindig az van benne, amit a kínai rakott bele vagy 4 éve.
Melyik verziót tetted bele a nyomtatódba?

s7manbs8

Kegjobb, h anincs visszahúzás se, meg direkt hajtás bowden nélkül. Meg a fekete anyag eleve nehezebben nyomtatható !

RJancsi

Érdekes, nekem a feketével nincs semmi bajom, ellenben a  sötétkékkel annál több. Mindkettő Gembird 1,75 mm.

000000000

Marlin 1.19 van fent...
köszi a helpet!