Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

ABS szokása pl hogy vetemedik amikor vissza hül...srafal jobban tud kapaszkodni az asztalon...
https://www.simplify3d.com/support/articles/rafts-skirts-and-brims/

Szalai György

ht0cjk58i

Sajnos nem tudok a méret miatt, a jelenlegi tárgynál.PLA nyomtatok. A másik meg, hogy össze vissza dolgozik ha rá jön, Kossel Delta Plus a gép.Olyan mintha a szoftver vacakolna.

000000000

Az asztal felülete mi?
vezeték törés vagy csati konktakt (vibráció alatt ) gépi nyűglődést okozhat ...
Vagy még pár dolgocska is környezeti zajt össze szedhet a vezérlő bemenet pl parazita induktivitás (léptessek keltik), végállás kapcsolókon kihagyott hidegítések pl 10k ellenállások ..

Pla dolgozom szintén sima üveg lapra frankon tapad minden tárgy nyomi elöt át törlöm clean tisztítóval és ennyi...
De több módszer is van capton szalad , hajlak, stb tapadás javítani...

000000000

Nincs váz csak kapaszkodási pontok...

De a kötelet ez sem tudja tolni![#eplus2][#nevetes1]

freewind

Én még a banggood-ról rendeltem ilyen noname MGN12 lineárokat, de az egy rakás hulladék. Valamelyik kocsi szorul, valamelyik lötyög, nagyon bóvli. Csak kétsoros. Ha lehuztam a sínről pár golyó biztos kieset belőle (egy acél huzal tartja bent, vagyis próbálja). Még itt a fórumon vettem HIWIN síneket, össze sem hasonlítható a kettő (azon kívül, hogy zöld).
Aliexpress-en láttam több gyártó is készít ilyeneket, nem tudom ők jobban figyelnek-e a minőségre. Szóval csak óvatosan.

s7manbs8

Itt mutogatják is ezeket, hogy milyen bajaik vannak:

s7manbs8

No, meg ki tudja milyen anyagból csinálják a rosszabbakat, lehet nem sokáig működik ...

000000000

Az a fö probléma a lin sin is rossz (profil méret pontatlan szakaszokon)...

000000000

Nem mindegyikkel van probléma, de igen, ha valamit ilyen olcsón veszel akkor nem várhatod hogy mindegyik ugyan olyan mint az eredeti ami tízszer többe kerül.

Szalai György

"ha valamit ilyen olcsón veszel akkor" jó lenne egy korrekt tájékoztatás az áru csökkent minőségéről.
Aztán akinek épp egy lin. vezeték formájú vasdarab kell, az hadd vegye meg olcsón.
Viszont aki meg egy teljes értékűt keres, az lapozzon tovább.

Rabb Ferenc

Rá van írva! Made in China  [#nyes]

000000000

De ez igy elég lutri hogy ennyi mindenki gyártja és nem tudod mit kapsz?
Ha valaki olcsó és jó alátámasztott lin keres arra TBR széria elö feszithetö is... SBR az rossz szintén (újan is logása van)...

Garantálni tudom TBR20 szériából van lin/kocsim cnc géphez vetem annó nincs probléma vele...

000000000

A kínaiak tudnak jó cuccokat gyártani (saját részre) de nem exportra nem levegőből kápót hasonlat!!![#vigyor]

Rabb Ferenc

Persze, hogy tudnak ha nagyon muszáj. De egy hobbi 3D nyomtatóhoz azért az előfeszített kocsi - verébre ágyúval...

Itt az "Adok-kapok" van ott minden mint a falusi búcsúban. Ott kell válogatni vagy a talikon