Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

somma

Nekem a rajz alapján a hajtás felől nézve jobbra (azaz az óramutatóval egyezően) forog a csiga.[#nemtudom]

B.Zoltán

Jó a kérdés, amint láttad a videót, vannak próbálkozások.
Nem tudom, hogy a pontos adagolást mennyire lehet megoldani ezzel a módszerrel, engemet ez foglalkoztat nagyon.

A szálvisszahúzásról már nem is beszélve, de biztos van olyan felhasználási terület, ahol ez megfelelő lehetne.
Az is lehet, hogy az aggodalmain alaptalanok.

svejk

PSoft

Én úgy látom, hogy...
Igen!:)

mex

Természetesen jobbraforgás esetén jó a rajz.
Nem írtam volna be, ha nem az ellenkezőjét vélem látni. Becsap a szemem.

PSoft

Egy másik, sokkal bonyolultabb elképzelés...
Itt talán még, a visszahúzás is megoldható.

RJancsi

Elég elvetemült rendszer.... Gondolom a vezérléssel valahogy azt is megoldják, hogy amikor a légszelep kiengedi a nyomást, az extruder is álljon meg, különben egy idő után megtelik az alsó tartály olvadékkal, amit ha jól látom már nem melegítenek, így bele is dermedhet. Az sem tűnik túl korrekt megoldásnak, hogy a változó mennyiségű olvadékot sűrített levegővel adagolja. És mennyit is? Mert a szelepen és a tápcsövön jövő levegő összenyomhatósága miatt eléggé rapszódikusan fog ugrálni a nyomás. Vákumot nem látok, tehát visszahúzás nincs, csak kevésbé fog csöpögni a fúvóka amikor lecsökken a kamranyomás. Nesze neked tized mm pontos száladagolás/visszahúzás! [#nyes]

000000000

Lépés vesztés már korrigálva..[#rolleyes]
pla 210c
0.2 réteg vas..
tárgyhűtés még nincs...
Valaki tudja marlin firmware tud kezelni step lépésnél rámpa jelegü fel/le futást?

PSoft

Inkább csak mint érdekes elképzelést linkeltem a témával kapcsolatban.:)
Jól látod, szálvisszahúzás itt nincs, ergo...megoldandó probléma.(lenne)
Viszont, a "munkafúvóka" feletti kamrának a skicc szerint...van fűtése.:)

Egyik óriási előnye a mi filamentes nyomtatóinknak, hogy maga a szálátmérő,és a fúvóka méret a két konstans, minden abból számolódik,(ezért is kell(ene) "hajszál":) pontosan megadni a szoftvernek mindkét méretet) így...nagy bakit nehéz elkövetni.

A pellet extruderes fejnél viszont, a szoftvernek megmondott egyik döntő tényező, a szálátmérő nem játszik...nincs.:(

Rabb Ferenc

A sűrített levegővel viszont nem ártana közölni, hogy csak lefelé nyomjon. Eszébe ne jusson kifújni a granulátum a tölcsérből

PSoft

Inkább mostanság..."hódeszkásnak" mondanám, mint szörfösnek.
De mégis csak szörfös lesz Ő, hiszen...(se sapkája, se sálja)[#nyes]

s7manbs8

Persze tud rámpát, meg olyat is, hogy egy adott minimumot is be lehet írni, ami felett kezd csak rámpázni, ha nem 0 értékről akarod.

PSoft

Én úgy gondolnám, hogy maga az extrudernyomás lenne az akadályozó tényező.[#nemtudom]

000000000

Jó lenne valami mert hirtelen irány váltásnál nagyott ránt a mechanikán ezek...
Ez milyen definíció allat van marlinál?

B.Zoltán

Nekem a menüben Accel: néven van, ami 3000, én 1000-1500 ra állítom, akkor már szépen megy és nem ránt akkorákat.
Uxy-jerk: 20 helyett 10-re állítom.
Ebben a videóban 5 - 8 percnél mutatja az illető a hatását és használatát.