Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Én úgy látom a fotón, mintha az adagolás is sok lenne.(már az első rétegnél is)

PSoft

Én, az extruder finomhangolásával/újrakalibrálásával is próbálkoznék.

000000000

probléma nagyobb...[#ticking]
lentebb pla mennyiség volt gond bovden teflon csőből kikelet venni a szálanyagot exruder gyenguszka (fogaskerék átmérő nagy)..
van réteg csuszás két irányba is súlyos lépésvesztések vannak nagy gyorsulásoknál kitöltés xy..[#gonosz2]
A 10x10x10mm kockán semmi nem látszódót tesztnél a fenti problémákkal sem csak területi nyomtatásnál jól látszik![#merges3]

000000000

Sima üvegre jól tapad úgy látszik az első réteg gyönyörűen felkerül!

i0ief5xw5

Sziasztok,

Első nyomtatásom PET-G-vel.

RJancsi

Jól néz ki! [#taps] Milyen magas?

i0ief5xw5

Szia,

9cm magas.[#kacsint]

i0ief5xw5

Karácsonyfa dísz, készítési paraméterek: 230°/60°, 04/02 , 67perc alatt volt kész.

i0ief5xw5

Holnap kiprobálom a másik három színt is, teszek fel majd képet.

RJancsi

Köszi az infókat! Tömör, vagy üreges? Ha utóbbi, milyen "mintával" és mekkora kitöltési százalékkal készült? Csak a nyomtatási idő miatt kérdezem. Gondolom a sebesség 50 mm/sec körül volt.

000000000

Amikor ilyen problémám volt akkor minden rosszul volt beállítva. Valami történt a nyomtatómmal amikor egyszer átköltöztettem egy másik szobába meg filamentet cseréltem. Újra beállítás után már több hónap óta semmi problémám nincs.

000000000

Ezt csináltam néhány nappal ezelőtt:

Semmi különleges dolog, csak egy objektív védő.

PSoft

Rosszul viselik ezek a nyomtatók a költöztetést.:)
Az enyém amióta elindult, azon a helyen van, egy centit se mozdítottam rajta.
Amúgy, most igen rossz helyen van, ha költöztetem, biztos nem úszom meg a "kalibrálást" sem.:(

PSoft

s7manbs8

Ezeket a kamera csatlakozásokat mennyi re ismered, haveromnak van egy Canon EOS 30D és viszont van pár objektívje, ami még régebbi gépekhez való, meg más tipus, hogy lehetne ezeket összehozni valami adapter kéne.