Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

A gonosz porszem, ami eltömi a hozzá képest focikapu méretű fúvókát

[#t9p20122#]

RJancsi

Tuggyafene. Mindenesetre ha nem "ártana" neki a nedvesség, mi a bánatnak csomagolnak minden spulni mellé egy szilikagéles zacsit és miért vákumcsomagolt fóliában árulják? Küldhetnék a karton dobozban csupaszon mindenféle úri huncutság nélkül. [#fejvakaras]

PSoft

ja, igen![#worship]

No de akkor, a nedvesség már a hármas számú lenne.:)
Mer közben ott volt ugye a repceolaj is.[#nyes]

PSoft

A szilikagéles zacsit...
Te magad, meg is válaszoltad!
Idézúri huncutság

Lassan oda jutunk...ha veszel a közértbe tíz deka parizert, azt is kötelezően be kell hinteni vele csomagolás előtt.[#nyes]

000000000

Ne agodj!
Csupán annyiról van szó régebben 3..4 éve voltak próbálkozás nyomtató műanyag gyártással ami kevésbé volt kiforrott sajnos rám marat 2kg alap anyag (china) ezt probálom megmenteni elhasználni ezt babusgatom csak egég kiszámíthatatlan melyik méteren törik el nyomtatás közbe mert a nedvesség ridegé tete szabad levegőn!
Mostani PLA már fejlettebb ki forrót ha jó a gyátó!

000000000

Úgy bárhol raktározható!:)

PSoft

Dehogy aggódom!:)

Szerintem meg...
Inkább az alapanyag(granulátum) összetevőin,és magán az extrudáláson múlik, hogy törni fog-e a szál, vagy sem.

000000000

Igen!
Jóval olcsóbb lenne exruderes otthonra de nem láttam még belőle hatékony sebességű szálgyártást megérné szórakozni vele..

Rabb Ferenc

Szerintem is az alapanyag homogenitása és az extrudálás körülményei befolyásolják a minőséget.

Kizártnak tartom, hogy egy spulni közepén másfél méter megszívja magát vízzel és ahogy többen is mondták - törik mint a ropi

Rabb Ferenc

Nem biztos, hogy olcsóbb lenne. Granulátumot általában 25 kg-os zsákokban árulnak. Ehhez kell színezőanyag is - kilós kiszerelésben, amiből csak grammok kellenek alapanyag-kilogrammonként. Mikor fogy ez el?

PSoft

Majd ha lesz egy olyan kompakt/komplex "masina", amit este felöntök egy zsák granulátummal, elmegyek alukálni, reggel meg leveszem a végéről az 1 km-es tekercset...
(előbb utóbb...lesz):)

000000000

Még lemarat!
Amikor vákum zacskózol kibontatom nem volt rideg mert kíváncsiságból tekergetem milyen a tulajdonsága van !
Amikor 3 nap után láttam a fej és a guriga kötözi szál magától el pattant gép nem is mozgott vele akkor lett gyanús mitől is!

PSoft

De ha tud valaki "okosban" forrást...[#kuss]
Megszámlálhatatlanok a műanyagfeldolgozással foglalkozó kis cégek, KFT-k, ahol mindig akad egy...jó haver, koma.:)

000000000

itt helyben 1kg is pl pla lehet venni (granulátum).. hajól emlékszem olyan
800...1000ft/kg kőlégágat megkérdezem mert ö próbára vett itt helyben!
http://www.kunplast.hu/

000000000

Az már meg érné üzemeltetni![#vigyor]