Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez van! Pla bomlik a legyorsabban (reklám szatyor) féle müanyag is ilyen....

Zozi

Találkozott már valaki ezzel a fajta tmc2208 stepstick-el?
Nem hasonlít a többire, se a fesz referencia se a beállító forrasztások .
A Pdn PIN is máshol van.

Beállítási segédletet keresek hozzá. Nem akarom programozni, csak az áramot és a lépés számot belőni.

B.Zoltán

János egy kérdés, SD kártyáról is tud nyomtatni az Ender-3?

RJancsi

Még csak nem is szellőztetek. A PLA szinte szagtalan a PETG sem túl büdös, mással még nem próbálkoztam.

RJancsi

Igen, én csak azzal használom.

Rabb Ferenc

Keresd [#3370@Thowra] fórumtársunkat. Ő bizonyára tud felvilágosítással szolgálni. [#t9p19722#]

Zozi

Szia,  nem a tmc ic-s megoldás érdekel, jelenleg is azt használom, csak az egyik tönkrement egy év után. Amik pedig jöttek "pótolni" a hiányt mások. Kellene a képlet kiszámolni az áramot, de itt nem akkora az ellenállás érték sem, és gondoltam hátha valaki már találkozott vele. Akkor nem kellene visszafejteni a nyákot melyik átkötés mit jelent....

000000000

current setting 2208

B.Zoltán

Kösz a választ, én is csak azzal szeretek nyomtatni.

Thowra

Üdv!
Nekem ilyen érkezett belőle. A kommunikációval nem volt még időm foglalkozni, így kivettem a lábait.
Másfajta 2208 leírása alapján állítottam be a lépést az MS1 és 2 lábakkal. Mivel itt nincs MS3 (NC), így az a láb is távozott, biztos ami biztos alapon. Az áramot is egy másik verzió szerinti képlet alapján állítottam, de nem lett jó. Ezután kicsiről indultam és addig emeltem az áramot míg elértem a korábbi A4988 vezérlő "erejét". Mindkét bélyeg állítgatás előtt ugyanúgy volt beállítva, egy CNC shieldbe tettem egyesével őket próbára. Azonos foglalat, azonos körülmények közt az egyik (2. próbás) füstöt dobott. Az eladó küld másikat (még úton van). Szétbontottam a füstös példányt de nem találtam se alkatrész hibát se panel maratási hibát, szerintem maga az ic volt selejt.

PSoft

000000000

Zozi

Köszönöm a sok segítő hozzászólást, úgy érzem nem írtam le jól a problémát. A standard 2208-al nincs bajom, van hozzá kis programozó bölcsőm is. Ezzel viszont nem megy, mert picit más a láb kiosztás. A poti is a másik oldalon van, és az átforrasztandó jumperek se ugyan ott vannak. Ami a leg fájóbb, az 1,41 es szorzó sem jó, más értékű az ellenállás.

Ahonnan rendeltem még nem kaptam választ, az aliexpress képeken a standard verzió volt.