Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Úgy látszik mégis megoldható lett mega2560 serial0 portjára egyszerte két eszközt fel lehet csatlakoztatni kis trükkel![#vigyor]

Zozi

Megoldódott, a külső pinekre van kivezetve a mikrostepp választás és  az adat lapból megvan a referencia fesz értéke is. 1,43v tartozik az 1,15A es 60mm nema 17 hez.

94yw8tv6c

Én ez után a videó után lőttem be az enyémeket 1,2 voltra, nem csíptem le lábakat se. Teljesen jól működik így is, legalábbis csendes [#vigyor]

ebay link ahonnan rendeltem

cc7nypid

Sziasztok!
3D nyomtatáshoz tud valaki segítséget cad (free, vagy hasonló) program terén?
-Simplifly3D vagy valami hasonló jól használható, elérhető hobby célra?
Köszi előre is...

000000000

Ezért a árért kaptál volna jobb vezérlőt is TMC2130...[#kacsint]

94yw8tv6c

A 2130 miért jobb mint a 2208?

000000000

Több uj teknologia is van benne ami javitja a paraméterezéseket amire kitalálták...

https://www.trinamic.com/support/eval-kits/details/silentstepstick/

000000000

Én a FreeCAD programot használom, szerintem nagyon jó, de időbe telik megtanulni.

pa0n9mw

Üdv
Pl. Autodesk  123D vagy kezdésnek nagyon jó még az online  www.tinkecad.com

D.Laci

cc7nypid

Köszönöm!

A FREECAD-be (egyenlőre!)beletőrt a "bicskám", most a Tinkercad-ot próbálom eddig jólmegy az elsajátítása, bár az online dolog nem a kedvencem. Megnézem az autodesk123-at is.
Köszi szépen! Szép napot!

RJancsi

Ha teljesen egyszerű testeket akarsz generálni, alapfeladatokhoz jó a Sketch Up. Alapból nem ismeri az STL formátumot, de ingyen letölthető plugin van hozzá amivel már beolvasni és menteni is lehet.
A bonyolultabb dolgokhoz és a Design Spark Mechanical-t használom. Kicsit bonyolultabb, de ezzel már komolyabb dolgok (testek egymásba tolása, kivonása) is elvégezhető.
Mindkettő ingyenes.

RJancsi

....bonyolultabb dolgokhoz én a ...

B.Zoltán

Csatlakozom az előttem szólóhoz, szerintem érdemes megpróbálni még a Design Spark Mechanicalt is, még öreg fejjel is annyira logikusnak és könnyen kezelhetőnek találtam, hogy ennél a programnál maradtam.

A FREECAD-nál mi is elvéreztünk, pedig jó program, és minden tiszteletem annak aki használni tudja.

pa0n9mw

Üdv
Pedig jó az online, munkahelyen nekifogok, otthon befejezem és nyomtatom.
Bárhonnan hozzáférhető, nem kell hordozni a munkafájlt.