Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

RJancsi

Nem kicsit buherálta át. Szinte csak a mechanika maradt meg az eredeti gyáriból.

guliver83

3d nyomtatónál a fej vezetékei mennyire bírják az energialáncba való mozgást?
Vagy jobb ha azonnal cserélem?

RJancsi

Ma sem tétlenkedtem. Ez is a Thingiverse -ről van. Hengeres fogpiszkálóval lehet megtölteni, négylövetű ismétlő rendszerű "lőfegyver". [#nyes]

RJancsi

Elnézést, ez nem Neked szólt, önálló hozzászólásnak szántam. [#falbav]

PSoft

Valamikor a tavasszal bújtattam energialáncba a mutatott "eredeti drótokat".
Még...nincs velük problémám.

000000000

Fűtési kábel (piros)2x0.75 MT cseréltem az jóval rugalmassal piros drótszerűségtől nálam is láncba mozog![#vigyor0]

szf

De szupi!
Csinálok egy pár darabot az irodába.......[#eplus2]

guliver83

Annyi hogy mindenképpen meg kell toldani, mert rövid.

PSoft

Én is toldottam. Nálam a toldás, a bal oldali oszlopon függőlegesen futó energialáncban van.
Ott már, nincs mozgása/hajlása a kötegnek.

RJancsi

Egy megfizethető kerámia nyomtató. Limitált tárgy térfogattal, nem csak a munkatér, hanem az orvosi fecskendőből készült szűkös alapanyag adagoló miatt is.

RJancsi

A Thingiverse-n nézelődtem, hátha látok valami érdekes nyomtatni valót. Találtam is, nem is egyet ugyanarra a célra, de még hezitálok rajta, hogy vajon érdemes-e.
Hogy a filamentet nyomtatás előtt érdemes megtörölni nehogy poros legyen azt még megértem, elfogadom. De hogy repceolajjal kéne kenni? Hallottatok már erről? Esetleg van valakinek tapasztalata?

PSoft

A törlésre én is azt mondom, hogy jó. Nem kerül por, szöszmösz az extruderbe,és így a fejbe, fúvókához sem.

De...
Nem köll' azt annyira cifrázni!:)
(dobozka/bizbasz)
Én is nyomiztam nagy hévvel, ilyet is, olyat is, aztán...
(képek):)

Az olajat...nem tudom,[#nemtudom]csak...gondolkodom.

Mi lesz a filamentre felvitt olajjal?
Elkeveredik az olvadékban?
Vagy...lerakódik a fejben, fúvókánál?
Ha elkeveredik,és kimegy a fúvókán, hogyan befolyásolja az olvadék minőségét?
Ha lerakódik, akkor meg valószínű...gyakrabban kell szétszedni, takarítani?

RJancsi

Hát ez az! Én is azon agyalok, mi lesz az olajjal? Ha elkeveredik, hogyan befolyásolja az amúgy sem túl szívós PLA minőségét? Ha meg azt feltételezzük, hogy "lamináris" áramlás van az extruderben és az olaj a filament külsején marad, akkor hogyan fognak a rétegek egymáshoz tapadni? Valami nem gömbölyű...[#fejvakaras][#nemtudom]

PSoft

Előbbre próbáltam/teszteltem...

Alkoholos filctollal színeztem a filamentet az extruder belépőnél.
Ok is volt, szép, homogén színes lett a nyomat.:)
De...

A filctoll festék lerakódott/égett,fekete maradványai napokig, ötletszerűen jöttek még a fejből.
Ha jöttek, mert a fúvókát is gyakran eltömték.:(