Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem bonyolult távol kel tartani minden kő olaj származéktól (olaj, szilikon,stb) a nyomtató szálanyag minden féle alap anyagját![#kacsint] mert roncsolja ezeket a lebomló müanyag fajtákat!

PSoft

No de nem is kőolaj vagy ásványi olaj származékokat javasolnak, hanem repceolajat, ami ugye...növényi olaj.

guliver83

Köszönöm mindenkinek!

PSoft

20,00 €/0,25 kg.
Nem éppen "hobbi barát" kategória.:(

000000000

Igen, szerintem is jobb ha könnyen le/fel lehet venni. Azért csináltam ilyen ferritgyűrűből. Kivettem a ferriteket, beraktam egy darab rongyot és kész. Egy perces munka, nem került semmibe mert sok volt a fiókomban.

Rabb Ferenc

Akadt már el valakinek a nyomtatás egy gonosz porszem miatt? Mert azt nem hinném, hogy a filament magára csavarta a nagy szőnyeget aztán az meg jól beszorult a fúvókába. Reális veszélyhelyzet ez egyáltalán?

B.Zoltán

Akkor jó láttam, de nem voltam benne biztos.
Egyszerű és nagyszerű megoldás.

B.Zoltán

Nekem az elején egyszer eltömődött a fúvóka, de hogy miért, ki tudja.

Utána lehet, hogy csak a magam megnyugtatására, csináltam egy szivacsos porlehúzót és azóta nem volt dugulás, de lehet ez véletlen is.
Én mostanában van hogy nem rakom vissza a zacskójába a filamentet, ebben az esetben nem árt az a tisztító szivacs.

Dakota25

Soha.
Vagy húsz tekercs elpusztítása közben soha nem tapasztaltam semmi ilyesmit. (Ezer más hibát igen)

PSoft

Idéz...egy gonosz porszem miatt?

Az jut eszembe, mikor a "tűzvizsgáló" megtalálja az eldobott gyufaszálat, vagy cigarettacsikket.:)

De hogy a kérdésedre is válaszoljak, nem.
Illetve a gonosz porszemet sosem találtam meg. Igaz, nem is kerestem.
Persze a veszélye fennállhat, pont ezért használj egy a filamentre fűzött/rögzített, pld. szivacs darabkát.

Rabb Ferenc

Köszönöm a "határozott" válaszokat. Szóval ez is egy műtyúkszem.

IdézPersze a veszélye fennállhat
Mint minden másnak is, de minden ellen nem lehet védekezni. És ez is csak a manapság kizárólagossá vált feltételes módban írva. Na, azért szólok a takarítónőnek, hogy ezentúl jobban figyeljen az elgurult porszemekre...

000000000

Én azért törlöm mert nem minden nap megy a nyomtatás, sokat áll és akkor nem csak egy porszem gonoszkodik hanem a sok barátai meg az egész nép Porországból is...

Pénzbe nem kerül, kárt nem okoz, hogy különbség lenne nélküle vagy nem, azt nem tudom.

pa0n9mw

Üdv
Na erre kiváncsacsi vagyok :)
Mint írtam, nyomtattam a villanybicajom motorjába egy fogaskereket PLA ból.
Ez igen csak gépzsíros kőrnyzetben üzemel, ráadásul erőt is át kell vinnie.
Gondolom ha roncsolja a kőolajszármazék, az elősször a fogaknál jelentkezik, na majd ha bedöglik beszámolok meddig bírta

RJancsi

Az én masinám úri helyen, a dolgozószobában lakik. Annyit szoktam megtenni, hogy amikor nem használom, a filament eredeti műanyag zacsiját ráhúzom a dobra. Alul meg betömködöm a spulniba, hogy a párás(?) levegő sem nagyon tudjon hozzáférni a szálhoz. Így talán nem is porosodik, nem is nedvesedik.

000000000

Amit nem használok ilyenbe teszem egy mezei porszivo válimozható vagy van hozzá kézi pumpa is 2..3$!

vacum zacsi

Hely miat csinálni kelet egy ilyesmit akváriumot szál csöbe megy majd (nem bovdenes) fejhez ebbe még egy kis szilikát granulátum megy melé (párát leköti) majd beválik e kiderül!

Elszivás van amikor nyomtatsz lakásban?