Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Arra találták ki a "felhő"-t.

smalla

Fusion360 valami tanulós licensszel teljesen jól használható.

94yw8tv6c

Nekem már az is bőven jó, hogy nem hallom a léptetőmotorok nyűszögését [#vigyor], programozni úgysem tudom. Meg sajnos az én nyomtatómhoz (Anycubik I3 mega)nincs szabadon buherálható program se.[#wilting]

000000000

94yw8tv6c

Köszi! [#vigyor4]

cc7nypid

Köszi, a fusiont is kipróbálom, valamelyik előbb utóbb kézreáll majd.

Az online verzió szerintem találmánynyúlásra alkalmas levédés előtt, nameg ha elkezdek egy "vízipisztolyt" megformázni, nehogy a tek kopogtasson az ajtómon :) .
Vicces feltevésem (vízipisztoly, stb.) félretéve van párezer dolog amin más keres mint a feltalálója sajna.
Szép estét mindenkinek!

RJancsi

Ha valaki játszott már litopane kép nyomtatással, a "tartósításról" feltettem néhány képet ide:
[#t200p40021#]

ebalint

Nem túl szakszerű a kérdés, de mennyire lett kemény?

Elégedett vagy vele?

RJancsi

Ma sikerült megkarcolnom. :( De én voltam a türelmetlen, a műszaki adatlapja szerint szobahőmérsékleten két hét a teljes kikeményedés (60°C-on 16 óra). Egyébként keménynek tűnik már most is, alig 24 órásan.

A műszaki adatlapja innét letölthető.

Nekem nem mond semmit, de 60°C-on tartva a 16 órás Short D keménysége 87. Gőzöm nincs, ez sok vagy kevés, nyilván nem fogok üveget vágni vele. [#smile]

ebalint

Köszi.
Biztosan elég kemény lesz.

Shore

000000000

Epoxi ilyen![#vigyor]
Autoclav (kemence) gyorsitják a kötési idöt 60...80c környezetben ha az kell!

RJancsi

Köszi! Igazából nem érdekelt, de ha már belinkelted megnéztem. Ha egy munkavédelmi sisak Shore D keménysége 75, akkor ennek a gyantának a 87-es értéke elég keménynek mondható. De állítólag nem rideg, így nem kell félni attól, hogy üvegszerűen, szilánkosan törne.

RJancsi

Nekem is van egy kb. 100 literes agyondigitalizált szárítószekrényem, amiben állíthatom a felfűtési sebességet és a hőn tartás idejét és ha épp arra van szükség, a felfűtés/tartás/lehűlés ciklus-számát is. Hűteni nem tud, így szobahőmérséklettől 250°C-ig tudom szabályozni.
De ezért a fél tenyérnyi képért nem fogom bekapcsolni.

000000000

20...30C hosszú a teljes térhálósodás ez ahogy irtat hetek is...
Vagy van villamos sütö az egyszerü pár napja száritotam benne PLA 60..70c ami tört min a ropi...

B.Zoltán

Jó lett a PLA szárítás után?