Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Tegnap este írtam [#4650@cree2] -nek...
[#t9p20384#]

Nos, most néztem az én GT2560-as vezérlőmet.
Az is A4988 bélyegekkel van szerelve.
Az enyémeken, ott a 10K ellenállás a GND fele a 13-as lábon.
Lehet, az én motorjaim ezért csendesebbek a 4988-akkal?
@cree2 tegnapi videóján kicsit hangosnak találtam a motorokat.
Mostmár csak azt kéne tudni, hogy az Ő bélyegein mi van az A4988 13-as (ROSC) lábán.

Néztem pár adatlapot, sehol sem láttam a ROSC direkt GND-re kötését, mindenhol jelöl egy xxx értékű ellenállást.

000000000

Lehet eltoltva van az alap pwm  freki és ami nem észre vehetöbb fülel mert 13 láb belsö ocilátor lábát piszkálja..[#zavart2]

s7manbs8

Megnéztem az anyimen is 0R0 ellenállás van nem 10 k, akkor azért ilyen hangos ?

s7manbs8

Nekem is van iylen zöld is, meg piros, meg ki tudja melyik honnan való.

B.Zoltán

Nekem is csak R0 van a 10k helyett, de a nyomtató nagyon csendes szerintem.
Én azt tapasztaltam, hogy ha az áramot növeltem, akkor erősödött a hangja nagyon.
Most közép állásban vannak a potik, ami úgy emlékszem 0,75A a motoroknak.

Ha lesz időm kicserélni az R0, kicserélem, de neked egyszerűbb volna áthidalni azt a R4-et, és akkor kiderülne az igazság.

B.Zoltán

Ezt ki fogom próbálni, ha ez a mixed-decay-t hangolja, akkor még csendesebb lehet a motor tőle.
A 10k ellenállásnak így meg van a magyarázata.

Thowra

Egymás mellé téve és megfülelve nagy a változás.

xhadp99yn

esti alkotás! két darab nyomtatását valaki be vállalja?

energialáncszem

000000000

ezt a-decay modot 29 lábon a dvr8825 próbálgatják...

Érdekes az 4498 nál az osc próbálkozás itt meg ellenkezőleg csinálják...
osc lábat a gnd kötöz nagy értékel vagy szabadon hagyni nem lehet súlyos lépés vesztéshez vezetnek az munka pwm erősen befolyásolja a lépési időzítés kiszámítását ha nekem a szakirodamjábol a dolognak ennyi jőt le!

https://majsterkowo.pl/ulepszamy-drukarke-modyfikacja-stepstickow-a4988/

még több test...

https://reprap.org/forum/read.php?249,388795,page=3

000000000

javitás:  19 lábon a dvr8825

PSoft

IdézAz utolsón egy nagyobb verzió első darabjai. (1,6-os szorzóval készül)
[#t9p20348#]

Nos...megkészült.:)
Amit szerintem módosítani kellene a nagyobb példányon...
-még pár helyen nem ártana összefogó csapokat tenni a test hosszában...
-a fekete "felhúzó elem" lehetne rugó, vagy gumiszál visszatérítéses. Ha felhúzás után hátul marad, sokat veszít a fegyver az erejéből, mert a húrnak azt is vissza kell tolnia a kiindulási pontba.

Kb. 1,5 m-ről lőttem a műhely ajtó "Nikecell" szigetelésébe, a "céllövöldés" hurkapálca egy darabjával.:)
Igen határozott a behatolás.:)[#wow1]

PSoft

Nos...

Nem hidaltam át az R4-et.:)
(egyszerűbb megoldást választottam)
Kivettem a sticket,és dugtam helyette egy olyant, amelyiken az R4 R0 értékű.
(megnéztem, a többi alkatrész ugyanolyan értékkel bír mindegyik sticken pl. R7-R8)
Az R4 R0-ás értékű sticken a trimmerrel a motoráramot ugyanakkorára állítottam, mint a kivett R4 103(10K) sticken.

Tesztelve a mozgást...
(az "X" tengelyen csináltam a tesztet)
Ugyanazokkal a paraméterekkel hajtva a tengelyt, jól hallhatóan változott a hajtás, illetve a motor hangja, hangosabb lett.
Lehet csak képzelem, de mintha mellékzörejeket is hallottam volna a motorból mozgás közben, ami eddig nem volt.

A motoráramot kisebbre véve tudtam csendesíteni a hajtáson, de ennek hatására "gyengült" a hajtás, a kisebb árammal egyértelmű volt a motor nyomatékvesztése.
Ott volt "csendes",(az R4 10K-hoz viszonyítva, vagy hasonlítva a hangot) ahol már lépésvesztés is szinte minden mozgatásnál előfordult.

Kivettem az R4 R0-ás sticket, visszadugtam az eredetit,és egy csapásra...
visszakaptam a régi jó, csendes, nyomatékos hajtásomat.:)

Egy félórát-órát megért a teszt, nekem bizonyította, hogy valami mégis csak lehet ott, mégse mindegy az R4 értéke.

000000000

Köszi a tesztet![#taps]

000000000