Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Most, milyen vezérlők hajtják a motorokat?

A "vibrációszigetelés", a "gumipárnás" motorfelfüggesztés?[#nemtudom]

zozo

Köszi, hogy fáradtál vele. Igen ez megvilágítva amolyan négerek utolsó vacsorája... :)

PSoft

Ugye...mondtam![#nyes]

ebalint

Jó lett!

[#eljen]

RJancsi

Ma reggel kellemes meglepetés ért. Tegnap este nyomtattam egy mérőóra adaptert, hogy korrektül be tudjam szintezni az asztalt, de csak ma reggel próbáltam ki. Első körben kiderült, hogy az asztal közepe 15 századdal magasabban van a széleinél. Ez "normál" nyomtatásnál a rétegvastagság másfélszerese! Home-olás után az asztal közepén felfekszik a fúvóka, ami nem túl szerencsés... Aztán hirtelen felindulásból felfűtöttem az asztalt 60°C-ra és láss csodát, kiegyenesedett. Tudnak valamit ezek a kínaiak, vagy csak a véletlen műve? Mindenesetre most 3  századon belül van mindenhol az asztal, ami több mint jó szerintem. [#wink]

000000000

2 oldalról fűtőt az asztal?

RJancsi

Alul nyomtatott áramkör szerűen (vagy mint az autók hátsó ablak fűtése) teljes felületen van fűtés.

RJancsi

Ezen a képen látszanak a vezető (fűtő) sávok.

PSoft

Még kb. fél óra,és végez a "masina".:)

RJancsi

Csak egy ötlet: a litophane (vagy inkább poliphane) képeknek képszerkesztővel egy 2-3 mm vastag fekete keretet szoktam rajzolni. Így nyomtatásnál egy körbefutó perem keletkezik, nem lesznek hullámosak és sérülékenyek a kifutó világos részek.

000000000

Ha 2 oldalas akkor mindkét oldalon van áramköri fűtés a lemezen....
Az egyoldalas fűtés jobban vetemedik a sik...

PSoft

RJancsi

Csak alul van fűtés. Középen a hőszigetelt "folt" a hőmérő. A 24V-os táp az asztal szélén van beforrasztva.

PSoft

Csak most esett le...:)

@cree2 kétoldalas nyák lemezre gondol, mint asztalfűtés.
Van benne logika.:)

RJancsi

Nagyon vékony a fűtőréteg az alu asztal alján, inkább egy felragasztott film lehet, mint nyák. A szélére csak a védőlakk ér ki, alig 1-2 tized mm vastag. Maga az asztal 3 mm-es alu lemez, amin a 1,5 mm-es üvegszálas "csoda" lap van iratkapcsokkal lefogatva.