Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

guliver83

Úgy néz ki, maradok a közvetlen motor extruder mellett.

guliver83

Használ valaki MKS SBASE V1.3 vezérlőt?
  SD kártyára teszem rá az adatokat
  Config.txt ben lehet beállítani a dolgokat.
  Mivel én nem használom a motorvezérlőket rajta így ki kellene kapcsolni azt.
  Jó gondolom, hogy itt kellene a motoráramot átírni?
  Akár 0-ra?

alpha_current   1.5    # X stepper motor current
  deta_current    1.5    # Y stepper motor current
  gamma_current   0.75   # Z stepper motor current

Mivel ezen a vezérlőn  kettő extruder van E0-E1 és csak egyet akarok használni
  akkor ennél is átkel írni a motor áramot, vagy gondolom itt a # jel a nem használ kimenetet jelenti? ?

delta_current   1.5  # First extruder stepper motor current
  epsilon_current 1.0  # Second extruder stepper motor current

Nekem minden tengelynél 3db résopto van 2db végállás és egy referencia , fölösleges, vagy fel lehet használni?  

[#worship]

Thowra

Üdv!
Én 0,5-re vettem vissza mindent amit nem használok.
A résopto nem hátrány, főleg "Z" esetén szimpatikusabb nekem bármi a sima mikrokapcsolónál. Nekem csak HOME van, végállások nincsenek. Jól beállított szeletelő esetén (munkatér) elvileg nem ütközhetsz egyik irányba sem. Kézi mozgatásnál viszont nem érdekli a HOME kapcsoló jele, sem a "0" pont. Simán megy "-" ba is.

2vkx6unz

A # jel utáni szöveget nem veszi figyelembe. Ha nem akarod az adott konfig sort értelmeztetni akkor tedd a sor elejére.
A motoráram csak akkor érdekes, ha van motor a kimeneten. Amúgy csak egy D/A konverterel egy referencia feszültséget állít be.
Amúgy 1.2-s van nekem.
Mit használsz a motorvezérlők helyett és miért?

000000000

Használnám a marlin config segédet progiát de fordításkor okádja a hibáit!
Csak a felületén kapcsolgatom a beállításokat marlin v1.19

In file included from Marlin\MarlinConfig.h:42:0,
from Marlin\G26_Mesh_Validation_Tool.cpp:27:
Marlin\SanityCheck.h:1191:4: error: #error "TEMP_SENSOR_1 shouldn't be set with only 1 HOTEND."
#error "TEMP_SENSOR_1 shouldn't be set with only 1 HOTEND."
^
*** [.pioenvs\megaatmega2560\src\G26_Mesh_Validation_Tool.cpp.o] Error 1
from Marlin\I2CPositionEncoder.cpp:31:
Marlin\SanityCheck.h:1191:4: error: #error "TEMP_SENSOR_1 shouldn't be set with only 1 HOTEND."
^
from Marlin\M100_Free_Mem_Chk.cpp:49:
^
*** [.pioenvs\megaatmega2560\src\I2CPositionEncoder.cpp.o] Error 1
*** [.pioenvs\megaatmega2560\src\M100_Free_Mem_Chk.cpp.o] Error 1
 [ERROR] Took 7.23 seconds

[SUMMARY]
Environment megaatmega1280       [SKIP]
Environment at90USB1286_CDC     [SKIP]
Environment at90USB1286_DFU     [SKIP]
Environment melzi               [SKIP]
Environment megaatmega2560       [ERROR]
 [ERROR] Took 7.24 seconds
Environment melzi_optiboot       [SKIP]
Environment rambo               [SKIP]
Environment sanguino_atmega644p [SKIP]
Environment sanguino_atmega1284p [SKIP]
Environment teensy20             [SKIP]

PSoft

Én, a Geeetech 2560 alapú vezérlőjét használom.

Nálam is csak HOME kapcsolók vannak mindhárom tengelyen,(sima mikrokapcsolók)de ezek, "-" végállásként is funkcionálnak.
(nekem, nincs bajom velük)
"+" végállásokra is lenne lehetőség a panelon, de azokat nem telepítettem.
Az eredeti firmware-t használom, eddig még nem kotorásztam benne, csak amit a Repetier felületen a szoftver enged.(motorok, munkatér, mozgások, PID paraméterezése...)

Viszont, kézi mozgatásnál is aktívak a HOME kapcsolók, nem tudok kézi mozgatással sem "-" ba menni.
Ha jól vannak megadva a munkatér adatai, akkor a "+" irányú "túlmozgatás" is kizárt, manuálisan is.

GT2560 board.

s7manbs8

Mit nyomtassak ? Teljesen tanácstalan lettem. :)

PSoft

94yw8tv6c

Én ezt nyomtatgatom egy ideje [#vigyor]

szf

Repülni is tud majd?

zozo

Tök jó!  Lehet, hogy megkereslek majd, mert nekem is kéne a G-WACO dupla fedeles gépemhez nagyobb sárvédő, mert növelni akarom a kerék méretét. Na, majd eccer' megrajzolom a hosszú téli estéken. [#kacsint]

zozo

Azért kételkedsz, mert nincs rajta magassági kormány? Majd lesz, ez tutira jól fog repülni.

szf

Nem kételkedem. Csak szeretem a repülő modelleket.

guliver83

Nincsenek NEMA 17 motorjaim az az első szempont!
Ami van az NEMA 17 motor az olyan, hogy visszacsatolás van bennük és ezzel a vezérlővel nem tudom használni, így a motorok gyári vezérlését kell felhasználnom!
Ha ez a motor van és vezérlő, fölöslegesen nem akartam venni másikat!
Nagyobb motorjaim vannak ami NEMA23 2.1A a legkisebb ezeket elbírná ez vezérlő?

94yw8tv6c

Úgy vettem a kész modelleket, kemény 30 dolcsiért (plusz a paypal jutaléka) a 3D labprinttől. Ezeket ők mind megépítették és kipróbálták, és erről, építésről, reptetésről videókat is tettek fel.
Cessna 152
Ha ez kész, és nem megy el a kedvem tőle, akkor a nagy kedvenc, egy 1,9m szárfesztávú Corsair lesz.[#vigyor] Eddig úgyis csak depron lapgépekkel repültem.

Amit kapok a pénzemért az a letölthető kész G kódos program, mit sajnos direkt extruderes (Prusa) géphet van megcsinálva. De adják Cura felhasználóinak a 3D modelleket, illetve van beállítási mentés is, igaz, csak a 15.. verzióhoz. Ugyanezt megkapjuk Simplify 3D-hez is. Utóbbi nekem valahogy jobban bejött,mert a beálítások mentve vannak benne és elég volt csak minimális módosítás a szeletelés előtt, hogy menjen a bowdenes gépemen.
Sok szívás van a nyomtatásával, egy tekercs filamentet legalább elcsesztem mire viszonlag nyormális végeredmény lett, mert vesztemre kezdetben eröltettem a Cura Ultimakert-t meg persze még kezdő is vagyok a 3D nyomtatás terén.