Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

Mível ragasztottad össze?

s7manbs8

94yw8tv6c

vettem hozzá nagyobb kiszerelésű Medium (kicsit sűrübb )Pillanatragasztó+ Hobby kinges CA aktivátor
Cressna kézikönyv

guliver83

A PLA hulladékot gyűjtetni ám!
[#eljen]

PSoft

Látogass meg holnap...
Jó idő lesz, pattanj motorra, adok NEMA17-es motorokat.
Meg, bónuszként...viheted az eddigi hulladékot is.[#eplus2]

Thowra

Az MKS Sbase fura módon engedi a mozgást (home olás után is).
Nem támogatja tudtommal a softlimitet [#conf]
Kipróbáltam a Cura, Simplifí3d kézi vezérlőjével is, simán engedi túlmenni (nem zavarja a saját munkatér beállítása sem.
Végállásoknak van hely, msot kipróbálva működik is ha rádugok egy kapcsolót és engedélyezem a konfigba.

PSoft

Erre gondoltál?:)

PSoft

Mire végez, már...alukázni fogok.:)
Majd reggel...lebontom az "állványzatot" mellőle.

000000000

És mi lett a vége?

Sok szerencsét a videózáson. [#taps]

PSoft

Hogy mi lett a vége?...

Úgy lett, ahogy írtam.
Reggel, lebontottam az "ácsolatot" Baby Dorymellől...
(Baby Dory...hogy én miket tudok)[#nyes]
Odaadtam a vendégségben nálunk levő óvodás kislánynak...
Kaptam két puszikát érte...[#puszis]
Aztán...ment tovább a nap.:)

RJancsi

Sziasztok! Milyen hőfokon szoktatok PET-G filamenttel nyomtatni? Eddig sikeres PLA nyomtatásaim után ma kipróbáltam a PET-G -t. A dobozán 220-260°C van, ezért elsőre 240°-ra állítottam az extrudert, az asztalt 70°C-ra. Rétegvastagság 0,2 mm sebesség 60 mm/sec. A nyomtatás folyamatosan ment "telibe", szálvisszahúzás nélkül. A kijelző szerint végig 240-241 °C volt a fej hőmérséklete.Látszólag minden simán ment, de a kész nyomat olyan, mintha egy-egy réteg "kimaradt" volna, vízszintes "kihagyások" vannak kb. 3 mm-ként, különösen a nyomat alsó felén (az első 1 órában).  A teteje már egész tűrhető. Ugyanez a tartó korábban PLA-val gond nélkül elkészült. Mi lehet a gond?

szf

Én 255C nyomatom a PET-G

RJancsi

Köszi, ki fogom próbálni. Elvben ennyi a gépem maximális hőfoka, kiderül bírja-e.

pa0n9mw

Üdv
Szerintem nem a hőfokkal van gond.
Inkább  a retraction hiánya miatt máshol kicsöpögött anyag hiánya lehet az oka.
Lehet még maga az stl is hibás ha csak nem pont ugyan az lett szeletelve mint az előző PLA-s

RJancsi

Ezt a retrakciót nem értem. Mivel egybefüggő "toronyról" van szó a fej folyamatosan nyomtat, nincs üresjárat ezért szálvisszahúzás sem. A nyomtatási paraméterek ugyanazok mint a PLA-nál, csak a hőfok emelkedett.