Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Majd egy éve lézereztem kollégámnak, Ö akkor volt "ujdonsült 3D nyomtatós".:)
[#t134p18388#]

pa0n9mw

Üdv
Nem egyszerű az alakja, és a másik ha törik mint pl most is, a fémdarabok nem feszitik szét az egyész agymotort.
Egyébként igy néz ki a kerék.

Fogaskerék

000000000

Nincs semmi új a nap alatt... [#nemtudom]

Ezt még nem láttam, de nagyon szép, sokkal szebb mint az enyém. Csak LED világítás hiányzik...  [#taps]

Én azért csináltam újat mert az előzőn bonyolult volt cserélni a tekercset, meg kettő nem fért arra.

PSoft

A középső kép radiál ventilátora, csak a nyomatot hűti, vagy kombi?

000000000

Igen. Így néz ki profilról, másik oldalról.

PSoft

Elég az egyoldali(szemből) hűtés?
Nálam, kevésnek bizonyult, főleg összetettebb, sok vékony kiugró részt is tartalmazó nyomatoknál.
Most az "X" tengely vonalával párhuzamosan, két negyvenes venti hűt, így már ok.

000000000

Jelenleg nekem ez elég, de még nem döntöttem hogy az építés alatt állón hogy lesz megoldva, de olyan szép mint a tied az nem lesz.

000000000

Értem lényeg 10cm alatt legyen az befér ahova kell!
kösz az infót!

PSoft

Lentebb írtad, hogy hézagmérővel, manuálisan szintezed az asztalt.
Ez, milyen gyakori művelet Nálad?

PSoft

A szépség az relatív, no meg...nézőpont kérdése is.:)
Számít valamit az is, de itt inkább a jóság, praktikum az ami sokkal lényegesebb.
Pl. a ventilátorok előtti rácsról azt gondoltam, hogy minek...az csak a dizájn része a dolognak.
Egészen addig, amíg a gyakorlat be nem bizonyította az ellenkezőjét.
Ha meg már kell, akkor a jósága mellett extraként, legyen olyan, ami a szemnek is tetszetős.

000000000

PSoft

Mostanában készültek...
Úgy gondolom, mindkettő tekinthető egy-egy "alaposabb" géptesztnek is.

Vagy, én mááá nem is tudom...ezeket is a piacon vettem?[#nemtudom]
[#fejvakaras]

000000000

Ezt nem tudom pontosan mondani mert kb. egy héttel ezelőtt egy kis átalakítást csináltam és azóta nem kellett beállítani. Kicseréltem a sarkokat és az asztalcsavarokat és azóta jobban megy. Azelőtt naponta legalább egyszer kellett beállítani. Ilyen kis dolgok is számítanak. Sokkal könnyebb ezzel beállítani, de nem kell olyan sűrűn.

000000000

Öt és fél óra nyomtatás után elkészült és nagyon jó lett szerintem. Főleg az hogy nagyon jól működik. Gyorsan menetvágás után összeraktam és kipróbáltam.

000000000

Mind a két fajta tekercsem jó rá.

Ha valaki ezt akarja nyomtatni akkor Innen le lehet tölteni.