Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

sastas

Ha nem melegszik 70 fok felé, akkor általában bírja. Én 50 fokos tesztet csináltam zsírral és a PLA és a petg is bírta terhelés alatt is kb 40 órát(ennyi időt teszteltem), bár ugye ez függ a zsír típusától és a műanyag adalékaitól.
De a legtutibb az, hogyha nyomtatsz egy formát, azt becsiszolod, hogy a rétegvonalak ne nagyon legyenek láthatóak, aztán arról veszel egy szilikon mintát és kiöntöd epoxiból vagy műgyantából.

pa0n9mw

Üdv
Köszi a tippet, akkor nyomtatnom sem kell mert a 3 kerékből kettő még használható öntőmintának.
Milyen gyantát ajánlsz a kerék anyagának?

PSoft

Valaki itt régebben, mintha írt volna valami hasonlót...

-Ha 3D nyomtatót építek, biztos, hogy szervomotoros lesz a hajtás...

Lett ebből valami?[#nemtudom]

guliver83

Encoderes léptettmotor jó lesz?

PSoft

Nem!:)

Én, "klasszikus" DC szervós hajtásra emlékszem.

szf

SMC hajtással?

szf

Ezt megvalósíthatónak gondoljátok?

PSoft

PSoft

Akkoooo...

Mi is van az SMC-servo hajtású nyomtatóval?:)

szf

Csak kipróbáltam egy tengelyen, hogy viselkedik.
Maxon motor volt, barátodtól vettem.
Rendkívül dinamikusan  és csendesen működött.
Majd, ha lesz megint SMC vezérlőm és motorom akkor megint futok egy kört benne.

000000000

Akkor bocs, félreértettelek. [#nemtudom]
De remélem ennek ellenére a válaszom választ adott a kérdésedre... [#wink]

000000000

Miért nem keresel egy fórumtársat aki lézerrel ki tudja vágni fémből? Szerintem bronz vagy sárgaréz, vas de még kemény alumínium is jobb lenne és gondolom sokba nem kerülne. Nem tudom, lehet hogy a formája komplikált, de szerintem megérné jobb anyagból min 3D nyomtatott műanyagból csinálni.

PSoft

guliver83

Én nem is gondoltam a CD szervó hajtásra amikor most megkezdtem építeni a 3D nyomtatómat, pedig ott van kettő gépre való DC szett [#nemtudom]
Majd legközelebb !
Van 3 tengelyre SMC
És van a svejk DSSC ha jól tudom a nevét

s7manbs8

Ubuntu 16.04-re valaki tud olyan pronterface intallálást ami működik is hiba nélkül ?

Megint azzal kinlódok.