Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Sziasztok! 1.75 mm-es filamenthez mekkora a legnagyobb használhtó fúvóka átmérő? A gyári 0,4 mm, amivel szép, de lassú nyomtatást lehet elérni. Nagyobb tárgyaknál a felület minőségét feladva mekkora max átmérővel érdemes próbálkozni? MK10 extruderem van, elvben 255°C-t tud.

PSoft

A DSSC-ből, nálam is van legalább két nyomira való.:)

gaben

Az előnyeit láttam, viszont érdekelnének a hátrányok is.
Gondolom a műgyantát nem éppen egészséges naphosszat szagolgatni, emiatt komoly szellőztetés vagy elszívás kell.
Ha UV-ra köt akkor meg a naptól is óvni kell a drága műgyantát, mert hülyén nézne ki ha belekötne az edénybe. [#nevetes1]
Azt is mondták, hogy teljesen mindegy mekkora  a nyomtatni kívánt alkatrész, ez időben alig számít valamit.
Persze ha relatíve azonos a magasságuk.

000000000

Szerintem 1.75 mm a maximum ha olyan van, de attól is függ hogy milyen gyorsan tudod adagolni.

RJancsi

Ennyire nem gondoltam, 0,6-0,8 mm talán még menne de nem vagyok biztos benne.

zozo

Ferde fogazású fogaskerékről írt, azt meg nem lehet kontúr-vágni.

000000000

Szerintem az semmi probléma nem lenne ha elég gyorsan tudod olvasztani és adagolni.

PSoft

Átlépéskor/szálvisszahúzáskor használtok "Z" emelést is?
Ha igen, mennyit?

guliver83

Akkor nem értem, hogy miért nem használod? [#nemtudom]

szf

Igen szoktam használni.Egy réteg vastagságnyit.

000000000

Ma ezt csináltam. Három darabból van, de holnap nyomtatok egy darabból. 5 órás nyomtatás, éjjel nem akarom hagyni, mert én gyáva vagyok... [#wink]

000000000

Guriga szélesség mindig fix?
Aki több dobot is elhasznált hasznos infot tenne a széleség méreteivel milyenek léteznek nálam egy u2 kocka helyre lesz beillesztve ahol max 10cm szelésegű dob fér be !

pa0n9mw

Üdv
Igen, be is állitottam a z -0.2
Viszont belefutottam egy érthetelen jelenségbe.
20 mm magas fogaskereket fesz 22 mm magasnak nyomtat.
A lépésbeállitás jó , többször megmértem 50-70 mm léptetve a kijelzőröl pontos a magasság, ugyan igy kiprobálva a repetier host al távezérlésben is pontos.
A generált g kódban is helyesek a lépések az utolsó Z koordináta 20.00 mm mégis a magasság durván elmászik.
Dagadna a PETG? kétlem.
Sajna dupla váltás volt mostanában, feltettem a marlint a nyomtatóra, a laptopon meg ujratelepitettem a windowst, ezzel együtt a slice3 at is.

000000000

000000000