Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

pa0n9mw

Üdv
Ha 0.3 a fejmagasság akkor ez első réteg 0.5 körüli vastag lesz, azt hogy kompenzálod?
200% ra állítod az első réteg extruder adagolást?

Vagy a fejmagasság 0.1 és úgy lesz 0.3?

sastas

Két verzió van:
Vagy jól szintezed az asztalt, mert amit írsz az alapján 0.2-re szintezed, és 0.3 első réteget adsz meg. Vagy minden slicer tud Z hegith compensationt(mindben más a neve), na azt beírod -0.2-re. és kész.
Ha a fejmagasságot 0.1-re állítod akkor azzal számol a slicer és kevesebb anyagot nyom ki.

0i8bkxjf4

Köszönöm az ötletet PSoft mester!

Gyerektől gyorsan elkomunizáltam a ragasztóját és ez tényleg műxik eddig evvel a legtutibb a  bed.

PSoft

Az ötlet, nem az enyém.
Én csak továbbadtam, vagy a manapság divatos szóval élve...megosztottam.:)

000000000

Szia.
Először is szerintem jól be kell állítani az asztalt hogy mindenhol egyforma legyen a távolság a fejtől. Én ezt nem papírlappal, hanem ilyen merőlemezekkel ellenőrzöm. Kipróbáltam minden fajta automatikus szintezőt, de szerintem egyik sem jó. Türelemmel könnyebb jobban beállítani és akkor a gép is jobban, egyenletesebben és gyorsabban jár meg a nyomtatás is jobb lesz. Gondolom mindenki nem ért velem együtt, de nekem ez a véleményem. A jó szintezés nagyon fontos.

Ha az első réteged 0.30 mm-re van beállítva és 0,50 mm lesz nyomtatás után akkor a fej 0.20 mm magason van, azt pedig a Slic3r-ben be tudom állítani a "Printer Settings" - "Z offset"  -0.20mm kell beírni. Nem jó szerintem az extruder adagolást 200%-ra tenni mert az csak növeli a műanyag mennyiséget. Nem tudom hogy jól értettelek vagy nem, na meg attól függ milyen programokat használsz. A képeken látod a beállított dolgokat nekem, meg az elsö réteg nyomtatott méretét.

guliver83

Ez tetszik! [#taps][#eljen]

PSoft

"Türelemmel könnyebb jobban beállítani és akkor a gép is jobban, egyenletesebben és gyorsabban jár meg a nyomtatás is jobb lesz...nekem ez a véleményem"

Egyetértünk, nekem is.

szf

A gyári nyomtatót (wanhao) ilyennel kaptam. PLA-val 45 fokon nyomtatok és az ABS is simán tapad rá.
Az átépítés alatti nyomtatómon az asztal alu lemez lesz és erre is ilyet fogok ragasztani. Nem törik el mint az üveg ami azért egy párszor előfordult.
"Nem sokat" nyomtatok de, ha neki állok akkor egy gyors szint ellenőrzés (esetek többségében nem kell után állítani) és már mehet is.

guliver83

Milyen alu lapot használ ekkora felületen ami egyenes?
Mert én szeretnék egy 350x350 beszerezni

szf

Passz.
Volt egy kisebb tábla lemezem abból vágtam. Amikor próbálgattam vele a nyomtatót nem vettem észre, hogy görbe lenne. Amúgy ostyasütő gép sütőlapja volt.
Szerinted ide spéci anyag kellene?

guliver83

Nekem is van nagy tábla, de az egy kicsit görbe 5mm vastag.
Van 20mm vastag ami egyenes, de olyat oda nem akarok tenni :)

gabdgzj8f

Jujjjj. Ilyent csináltam már én is.[#zavart2]
Itten figyel a telefonon a műhelyben.

Bocs hogy bele vau-vau.

6fabbzvm

Megtudom erősíteni... :))[#nyes] Nekem is ez a kedvencem (a hátrányaival együtt)
Pár általa készített "nyomat":

pa0n9mw

Üdv
Én nem az én gépbeállításomról beszéltem hanem a tied kérdeztek hogy kompenzálod a 0.2 es alapbeállítást :)

Saját beállitásomnál 0.1 az extruder távolság és 150% az első réteg extrudálás menyisége, de ki fogom próbálni a z kompenzációs beállitást is.

pa0n9mw

Üdv

Kérdésemn lenne a PETG anyaggal kapcsolatban.

Használta-e valaki gépzsíros környeteben, mennyire lehet ellenálló ennek a hatásnak?

Tönkrement az elektromos bicajom agymotorjában lévő fogaskerék, azt gondoltam nyomtatni.
Elég necces másképp legyártani( max öntési eljárással) mert egy hagyományos és egy ferde fogazású kerék egyvelege.