Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ez a nyomtatás csak nem akar sikerülni, direkt beállítottam neki egy gépet, egy Ubuntu 14.04 oprendszerrel, aztán egy két sor után a Pronterface nevű csoda elszáll, leáll és annyi, kétszer is próbáltam, na hogy mitől ezt találja ki valaki, mert nekem ötletem sincs mitől állhat le .

Megindítom most egy laptoppal ... hátha azzal megy meg az USB kábelt is cseréltem, ki tudja nem az halaszt meg valamit az ubuntuban és amiatt leáll ...

s7manbs8

Azért is kipróbálom, hogy Raspberryvel megy e saját magának akaok dobozkát nyomtatni úgyis, dolgozzon meg érte. :)

https://www.instructables.com/id/How-to-Control-a-3D-Printer-Via-Raspbery-Pi2/

PSoft

12-16 órás nyomtatásokat is csináltam már,(nem egyet) gond nélkül.

Egy alkalommal állt meg a gép, úgy 80-85%-os készültségnél.:(
Két napja...volt egy majd két órás áramszünetem.[#vigyor]
De mindegy is mennyi, a mostani fölállásban, egy pillanatnyi kimaradás is elég.

s7manbs8

Most, hogy mondod, majd adok én neki egy akksit az elektromos keróból kivezetm az áramot és akkor jöhet az áram kimaradás is. :)

s7manbs8

A laptoppal már úgy néz ki, engedelmesebb lett.

RJancsi

Nem tudom mennyire általános, de az én (gyári) Ender3 nyomtatóm áramszünet esetén valahogy le tudja menteni hol tart és ha visszajön az áram ott folytatja ahol abbahagyta. Legfeljebb egy kis "szőr" mutatja hol kezdte újra, egyébként nem látszik.

s7manbs8

Kellemes tulajdonság. :)

PSoft

Ezt most, nem biztos, hogy értem.:(

PSoft

Sajnos, az enyém nem tudja ezt az extra funkciót.:(
(de majd...segítek rajta):)

RJancsi

Nem tudom, az Ali-s panelon rajta van-e a szoftver, de nyílt forráskódú, és a Creality honlapról letölthető. A panelon minden rajta van, a motorok (Nema 17), végálláskapcsolók, hűtés/fűtés/termisztorok közvetlenül rádughatók. Egy USB és egy SD csatlakozó van rajta. Szerintem nem túl drága ennyi pénzért.

Creality Ender 2/3/4 main board

PSoft

Ő volt az "áramszünetes":)

De azért még, becsületből...lebontottam a támaszokat róla.:)

s7manbs8

Raspberry-n pedig ennyi kellett az installhoz utána megjelenik az Accessories menüpontban a Pronterface, meg a Pronsole alkalmazás:

sudo apt install printrun

RJancsi

Én megmérném a torzó magasságát, a Cura-ban ennyivel az asztal "alá" süllyeszteném és csak a hiányzó részt nyomtatnám ki. Egy-két csepp pillanatragasztó és teljes a szobor. [#awink]

svejk

Ez a PLA jól ragasztható ciánakrilláttal?

kaqkk007

Ha jól sikerül a másodikat megcsinálhatod nekem....