Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

Jól néz ki!
DE!
Esetleg a ruháját más színnel?  [#eplus2]

PSoft

Ahahhh!

Úgy terveztem, de közben...elfogyott a "más szín"-em.[#nevetes1]
[#crazya]

Thowra

Szépen sikerült [#eljen]
Milyen paraméterekkel nyomtattad?

Jordan Gabor

Slic3rrel nyoma sincs ennek.

Később kipróbálom a korábbi cura-val, kíváncsi vagyok csak verzió-e.

Viszont a slic3r-el nem megy a venti, hiába ugyan az az indító g kód, nem indul el a hűtőventi.

ÜDV JG

PSoft

Nem kell ám mindig dicsérni, a kritikát is szívesen veszem.
(Tőled is, mástól is):)

Fej 205°C, asztal 60°C, 0.3-as fúvóka, 0.1 a rétegvastagság, 15% a kitöltés.
Sebesség, 60-65 mm/s körüli. Támasztás, volt mindenhol.

sastas

Ha a targyhűtásről beszélsz, mint ventillátor, az elvileg az M106 Sxxx értékre indul, ahol S a PWM érték 0-255 között, akkor hogyha ez opció.

000000000

Köszi a választ. Nincs nagy problémám de próbáltam ki egy 3D Touch-ot, nem voltam megelégedve vele, megpróbáltam javítani és teljesen elromlott, vettem egy kapacitív érzékelőt, az jobb volt de nem annyira mint manuális asztalbeállítás. Most vettem egy új 3D Touch-ot hogy kipróbáljam azt is. Tegnap szereltem fel de nem volt időm próbálni, ma este meglátom az milyen. Ha nem jó akkor csinálok piezo lapokkal saját tervemből.

Nekem is Marlin firmware van, azzal semmi problémám nincs.

000000000

Már egy éve lejárt... [#nemtudom]

vjanos

Reméltem, hogy valami más jön ki :)

Különböző nyomtatós fórumokon sokszor felmerül ez a kérdés, ott ezt meg a diklórmetánt szokták emlegetni.

Aztán valaki belinkeli az adatlapjukat, kiderül, hogy mindegyik mérgező meg rákkeltő... és nem is szabadforgalmú szerek.
Persze értem én, hogy óvatosan, hozzáértéssel lehet ezt használni, de mégsem adnám pl gyerek kézbe szivesen az ilyen módon kezelt cuccokat...

sastas

Elég illékonyak is, úgyhogy ilyen gond nem valószínű, hogy lenne 1-2 nap után.
A THF hivatalosan a PLA oldószere, a Diklórmetán egy általánosabban és könyebben beszerezhető vegyszer, plexi "ragasztó" vagy PVC ragasztókban is nagy százalékban van ez(azért idézőjeles, mert igazából kémiai hegesztést végez).

pa0n9mw

Üdv
Ismer valaki olyan szeletelőt ahol külön-külön ki lehet jelölni  hol legyen alátámasztás?

Egyújabbgépépítő

9a8r3iviv

Mielőtt fietős szoftvert alkalmaznál nézd meg ezt , amúgy is ez a legjobb szeletelő (szerintem),csak nem annyira elterjedt.
Ideamaker

Szalai György

Most azt mondom nem.

1 Átballagtam a szomszédba egy kávéra és kértem 10cm PLA szálat.
2 Óvatosan előpakoltam egy fél üveg THF-et.
3 Beleraktam a pörköltbe a paradicsom sűrítményt. Az üvegébe pedig a PLA és THF került.
4 Másnapra a lé zavaros lett. Valami történt.
5 A darabkákat szétzabálta a THF, de maradt valami kemény, törékeny vázszerkezet.
6 Ráöntöttem a maradék zavaros löttyöt és hagytam lepárologni a THF-et.
7 Az eredmény valami száraz pehely, nem áll össze, érintésre szétporlad.
8 PLA-ból túlélt darabkák is nagyon törékenyek.

Képek.

Szerintem nem oldja, csak roncsolja. Ez így ragasztásra teljesen alkalmatlan.

PSoft

Ma estefele megnézve az én tegnapi kísérletem maradványait, azt kell mondjam...
Szinte ugyanerre a következtetésre jutottam én is a mutatott oldószerrel.
A PET palack kupakjában amiben a kísérlet zajlott, hasonló állagú maradványok keletkeztek nálam is a PLA-ból.

Most aztán, lehet kutakodni más irányokba.:(

Köszönöm a pontokba szedett, képekkel is illusztrált összefoglalót.[#worship]