Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

paradipiro

Nálunk a cégnél volt már példa műszerdobozra, legutóbb egy lámpa felfogatáshoz nyomtattunk próbadarabot. Majd csinálok képet.. :)

gabdgzj8f

Gyerek gépének a tartozékai

RJancsi

Cura-ban beállítottam a "torzítást", így nekem ilyenre sikeredett a 10 mm-es kocka. Még a tárgyasztalon bemaszatoltam az éleit színes filccel, nehogy azt higgyétek, hogy a legjobban sikerült élt mértem meg háromszor. [#nevetes1]

smalla

Kisebb nagyobb rendszerességgel én szoktam nyomtatni mindenféle dolgokat. pl a Corsámba rádió tartót, mert a régi eltört, vagy acél öntvény alapformát. Más nyomtatóinak alkatrészeit, szerszám rendezőt stb. :) De ezeknél jellemzően tovább tart megrajzolni a modellt, mint kinyomtatni.

RJancsi

Még túl sok hasznosat nem nyomtattam, mivel alig egy hete van meg a gépem. De tegnap terveztem/nyomtattam a GPS trackeremhez egy tartót amivel kormánycsőre tudom rögzíteni. Elsőre egész jól sikerült...

svejk

Így legalább ott tudod felejteni. :)

Egyújabbgépépítő

SMD feeder.

RJancsi

Eddig még nem fordult elő. Hosszú ideje egy lemezből hajlított tartóban "lakott", amit hirtelen felindulásból egy GPS-el megegyező méretű fadarabra kalapálva készítettem. Hááát, megérdemelné a Mekk Elek díjat. [#nyes] Ez a nyomtatott sokkal kulturáltabb benyomást kelt. Remélem a bilincs nem fogja megadni magát egy döccenőnél, mindenesetre az első időben egy zsinórral is ki fogom kötni a GPS-t a járgányomhoz.

Devecz Miklós

Milyen anyagból van?
Én első GPS tartóm PLA-ból készült, de a nyári melegben leolvadt.
Az ABS az bevált, azóta nincs probléma.

RJancsi

Ez még PLA (egyenlőre ez az egy tekercs filamentem van próbálkozni/gyakorolni), de tervezem ABS vásárlását is. Csak még nem tudom (bőség zavara) hogy milyen színt/színeket vegyek.

pa0n9mw

Üdv
Szerintem jobban jársz a PETG sokkal kisebb macera és az sem olvad meg a napon.

svejk

[#eljen]

A tervezés is saját?

smalla

Tud itt valaki szilikonból nyomtatni? vagy hasonló rugalmas anyagból? kellene nekem 16db ilyen gyűrű. Nem baj ha olajálló, de ha kicsit megduzzad az nem kritikus.

94yw8tv6c

Én a 3dlabprint-től vettem egy távirányítású Cessna programját(nyomtatható méretű modellek, de van kész G kód is Prusára), ennek nyomtatásával szívok, de kezdem gyanítani, hogy a filamentem se valami minőségi hozzá
Cessna 152

vjanos

Egyik nap csináltam fogkefetartókat, az műszaki dolog? :D