Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

morvfer7

Ja... szál gyártás? Félreértettem. Sajnos nem így működik.  :(

2vkx6unz

Ha ráér jövő szombatig akkor viszek olyat amit a modelezők használnak. Szilikonos szigetelés, igaz csak AWG18-as azaz ~0,8mm2
 viszont sokeres és hajlékony.

PSoft

Persze, hogy ráér.
Köszönöm![#worship]
(lehet, nekem is van valahol valami szupi idevaló, csak...nem tudok róla):)

94yw8tv6c

A nyomtatófejet mennyi időnkét szoktátok karbantartani, tisztítani, vagy cserélni a fúvókát? Ugyanazzal a beállításal, most nem nyomtat olyan szépen.

szf

Egy kis "szuvenír".[#kacsint]

PSoft

Ma reggel meg...Ő várt a műhelyben.:)

zozo

Egyre jobbak, látom addig ügyeskedsz, amíg végül egy élő példányt sikerül kinyomtatnod[#vigyor]

s7manbs8

Én még az indiánnál tartok, azt akarnám klónózni, csak a oda berakott gépem meg bekrepált, most csinálni kell neki újat, hogy tudjon menni.

PSoft

Játszottam kicsit én is ezzel a litophan technikával.
Látok benne lehetőséget én is.:)

PSoft

Most derült ki, van még egy előnye a faszán kivilágított plexi gépváznak.[#nyes]

szf

Ez q...va jó.
Megyek a tanulni...
Csak azaz óradíj.

PSoft

Tudod...

Neked, jelentős kedvezményed...lesz![#nyes]

Amúgy, itt van a "ciluka"...

Állítsd a réteget 0.2-re a kitöltést telibe, aztán...mehet.

RJancsi

Ja kérem, kész állománnyal dolgozni... [#smile]
A Cura-val simán meg lehet nyitni raszteres képet is. Annyit kell csak átállítani, hogy a sötét részek legyenek vastagabbak. (Vagy a világosak vékonyabbak?) A mű vastagsága (rétegszáma) határozza meg a szürke tónusok számát. A meglepetések elkerülése érdekében szürkeárnyalatos képet használok színes helyett.

xmkwac9

Én 3 mm-es szállal kezdtem: teflonos J-head MkV-el szoktam nyomtatni és nekem az bevált. Mindenképp áttétellel kell hajtanod a szálat, nagy erő kell.
Ha E3D-ben gondolkodsz, akkor kell hozzá 3mm-es szálhoz való nozzle, heat break (ami összeköti az alu blokkot a hűtőbordás résszel) és 3mm-es szálhoz való hűtőbordás rész, aminek nem jut eszembe a neve. Nekem full metal E3D v5-öm van, de azzal nem sikerült jó eredményt elérni, mert a 3mm-es PLA egy idő után megszorult. Hiába políroztam fel nem lett jobb. Arra gondoltam, hogy amiatt, hogy a 3mm-es PLA-nak mindig van egy görbülete és sokkal merevebb mint a 1,75mm-es. Persze ez előny is: a 3mm-es PLA mikor már öregebb, akkor sem törik, mint a ropi.
Lehet, hogy teflon csöves E3D jó lenne.

ebalint