Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

i0ief5xw5

Ez egy új fajta mega2560 32MB fles nemoriával és wifivel, a kérdés mennyivel bonyolultabb használni az alap mega2560-tol, és menyivel jobb?

i0ief5xw5

3,3volt a wifi-nek kell amega2560 az ugyan úgy 5volt.

pa0n9mw

Üdv
PETG-t milyen beállításokkal használtad?
Hamarosan egy kuplungcsillagot kell nyomtatnom, PETG filamentre gondoltam, de még nem próbáltam ki.

szf

Hasonló paraméterekkel mintha ABS-t nyomtatnák, csak tárgyhűtést is használok hozzá.
A fejhőmérséklet akkor jó, ha az olvadék határozottan szakad el és nem hagy hajszálakat szöszöket.

3htrurwv

Én jó ideje minden gépemben csak DUE-t használok. Ramps-FDv1 -el. Nem a legegyszerűbb, mert van pár hiba a v1-es FD-n, de a MK4Duo firmware elég jól kiküszöbölt már minden hibát szoftveresen. Van saját konfig oldala mint a repetier firmwarenek (ITT).Igazából egyetlen előnye a sok hátránya mellett, hogy a számítási kapacitás hiányából adódóan nem fog saoha darabosan járni a gép. Jelenleg 128 microstepinges néma meghajtók vannak benne. Azt a Mega az életben nem tudja rendesen meghajtani, esetleg csak a meghajtó által interpolált lépésszögekkel.

Thowra

Üdv!
Simplify3d a nyomtatás elkezdésénél nem emeli fel a fejet, egyszerűen végigszalad a fej az asztalon. Próbáltam a start scriptbe beírni a Curában lévőket de nem változott. Jelenleg ez van:
G28 ; home all axes
G1 Z20.0 F100 ;move the platform down 20mm
G92 E0 ; reset extrusion distance
G1 F300

Van esetleg ötletetek?

sastas

Először is, a G1 F300 az utolsó sorban mi szeretne lenni? Szerintem felesleges.
Aztán, ez alapján ennek azzal kéne kezdenie, hogy homera megy, majd elmegy Z20-ra. Ebből a homeot is rosszul csinálja, vagy csak nem megy Z20-ra? Milyen nyomtató, milyen vezérlő?

Thowra

MKS Sbase alaplapom van.
A kód a cura start scriptből van, ott jól működik A teljes script:
G21                     ;metric values
G90                     ;absolute positioning
M82                     ;set extruder to absolute mode
M107                    ;start with the fan off
G28 X0 Y0               ;move X/Y to min endstops
G28 Z0                  ;move Z to min endstops
G1 Z20.0 F100           ;move the platform down 20mm
G92 E0                  ;zero the extruded length
G1 F200 E1              ;extrude 3mm of feed stock
G92 E0                  ;zero the extruded length again
G1 F300

A home működik rendesen, fel is megy Z20 ra (indulás előtt jól hozzáférhető a fúvóka, le tudom törölni mielőtt elindul.).
A G1 F300 több mintakód végén is szerepelt, értelmét én se láttam. A probéma az, hogy indulásnál nem fentről közelíti meg a kezdőpontot hanem visszamegy Z0 ra és végigfut az asztalon.
A Cura Z20 ról közelíti meg.
Átrágtam a beállításokat de ott se találtam erre vonatkozót.

PSoft

Devecz Miklós

Látom rátaláltál. [#wave]

jexz0yez

Sziasztok!
Van a csoportban olyan, aki 3D Systems CubePro vagy CubeX gépet használ?
Használt cartridge-ot keresek baráti áron megvételre. Olyanra lenne szükségem, ami nem 0%-os (lehet akár 1-2%-os is).
1 db ABS és 1 db PLA cartridge-re lenne szükségem!
Akinek van, vagy tud ilyet, az kérem írjon privátban.

Jordan Gabor

Sziasztok,
Csak nemrég használok 3D nyomtatót, PLA-t nyomtatok, egész jó eredménnyel, de ...
Pár napja előjött egy probléma, minden nyomtatáson ami nem 100% kitöltésű, onnan, ahol nem 100% kitöltésű és addig amig nem 100% kitöltésű, ahonnan indul az adott réteg nyomtatása, anyaghiány van, ahol meg megáll, anyag többlet. Ez nem így volt korábban.
Két dolog változott. Egy szál cserénél szét kellett szedjem az extrudert és beletörtem a nozzle-t a fejbe. Így kapott új nozzle-t, torkot és fejet (nemtom mi a neve az alu blokknak amibe a fűtőpatron is megy, azt). Ezzel egy időben (sajnos), váltottam cura 3.5.0-ra( paraméterek maradtak).

Van tippetek mi okozza és mit változtassak?
Köszönöm,
JG

s7manbs8

Ha a többi nem változott a CURA a gyanús nekem legalábbis.

94yw8tv6c

Érdemes volna megnézni alacsonyabb hőfokon a nyomtatást mert nagyon folyik a filament. Nekem van olyan amit 180 fokon használok. Persze a dobozán, vagy a tekercsen nincs semmi ilyen jellegű adat, de a neten láttam 170-210 fokos PLA-t is.
Amennyiben gyorsárattal is közlekedik, akkor talán érdemes volna játszani a szálvisszaúzással és annak sebességével, illetve utána lehet kis extra anyagot is hozzáadni mikor megáll. Ezekkel elég sokat babrálok én is, szinte minden tekercs más beállítást kér, hiába ugyanattól rendeltem, de ha más a szín akkor már nem biztos, hogy jó lesz mondjuk a fekete a sárga után.  Hőfok, sebesség szálvisszahúzási beállítások nálam egy nagy ördögi kör. Amit még szerintem érdemes használni az a random rétegkezdés, Shell-ben - Z-seam alignment - Random
Olvastam olyant is, hogy van olyan nyomtató ami nem szereti a 0,25-ös rétegvastagság beállítást és hasonló tüneteket produkált, csak ennek 0,2-ra való állításával  megszűnt a probléma.

Érdekes, hogy a Cura már ki is adtam a 3.5.1-et pedig a sima 3.5 is most jött ki [#vigyor]

smalla

Zöld PLA-t milyen hőmérsékleti beállításokkal nyomtattok?

Nem sikerül eltalálnom. Folyton leválik az asztalról a darab. A gyártó ajánlása alapján 40-50C, de szerintem az kevés vagy mi. De nem tudok stabilan nyomtatni vele.

Köszi